avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu stationare, acrosare biciclist cu usa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu stationare, acrosare biciclist cu usa masinii

Buna ziua. Am a vut un accident, eram in stationare cu masina, parcata regulamentar si am crapat usa masinii pt a scoate castile de la telefon prinse la portiera (desigur in momnetul deschiderii, privirea imi era indreptata spre interiorul masinii, spre partea de jos a portierei). In momentul deschiderii usii, cca 30 cm, a venit din spate un biciclist si a lovit portiera, in lungul ei, nu perpendicular, bicicleta s-a "intepenit" iar biciclistul a fost proiectat circa 3 m. In urma impactului cu solul s-a lovit la cap, decedand in urmatoarele zile. Mentionez ca nu eram baut si ca nu cunosc inca daca victima consumase sau nu alcool. deasemenea este primul accident de asemenea natura. Ancheta este in desfasurare si nu am alte amanunte. Cunosc obligativitatea de a te asigura la dechiderea portierei, insa dupa aprecierea mea, biciclistul a venit foarte aproape de masina, repet fiind intr'o parcare regulamentare si bicilcistul pe carosabil. As dori sa va intreb care este parcursul anchetei si posibilele urmari. Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2016
vasile48, utilizator
Din cele relatate, cel mai probabil veti fi acuzat de ucidere din culpa, insa trebuie avute in vedere toate circumstantele producerii faptei si cui ii apartine culpa. Sfatul meu este sa va asigurati o aparare eficienta pentru a obtine o solutie cat mai favorabila.
Va multumesc.
Daca portiera ar fi fost deschisa cu mai mult timp inainte si biciclistul ar fi avut timp sa evite, nu ar mai fi fost ucidere din culpa.
Deschiderea uşilor autovehiculului atunci când acesta este oprit sau staţionat, fără asigurarea că nu se pune în pericol siguranţa deplasării celorlalţi participanţi la trafic, constituie contraventie conf. OUG 195/2002.
Daca se va retine situatia de fapt asa cum o descrieti dvs, veti fi gasit vinovat, parerea mea.
In urma cercetarilor si a unei expertize tehnice judiciare se va stabili daca este culpa exclusiva a conducatorului auto sau culpa comuna. In cadrul expertizei se va stabili conditiile de evitare ale accidentului. Banuiesc ca politia a facut masuratori si fotografii cand s-a desfasurat cercetarea la fata locului iar daca masina se afla stationata regulamentar in parcare este posibil ca vina sa ii apartina in mai mare parte biciclistului. Dar numai in urma expertizei judiciare se va stabili partea de vina a fiecarei parti.

Alte discuții în legătură

Incident cu un biciclist velicucristian velicucristian Buna ziua, Acum 2 zile am avut un incident in trafic cu un biciclist. Mai clar am parcat masina pe o sosea cu 2 benzi si am stationat apoximativ 1 minut ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie ciprian andreescu ciprian andreescu Buna seara. Am si eu o intrebare: ce sanse am sa castig un proces in care un sofer ce era stationat pe partea dreapta, pe trotuar, eu mergand pe bicicleta, ... (vezi toată discuția)
Portiera lovita in parcare in timp ce incarcam masina sorinakester sorinakester Buna seara. Pe scurt: Pe strada ingusta, in timp ce-mi puneam cumparaturile-n masina, o cetateanca m-a claxonat, n-a asteptat sa inchid portiera si si-a ... (vezi toată discuția)