Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema:Traiesc de 10 ani intr-o relatie de concubinaj din care a rezultat un copil (6 ani si 9 luni), vreau sa plec din tara impreuna cu copilul iar concubinul mi-a spus ca nu o sa imi dea niciodata acordul.
Exista vreo solutie in acest caz?
Nu puteți pleca din țară dacă tata copilului nu este de acord.
Este și copilul lui în egală măsură, și deciziile trebuie luate de comun acord de ambii părinți.
Dacă sunteți un cuplu, de ce nu plecați împreună în 3 ?
Șansele ca instanța să vă dea o suplinire peste voința tatălui sunt extrem de reduse, și se acordă numai în situația când plecarea cu copilul este în interesul superior al copilului.
Puteți merge la judecătorie să încercați, dar e bine să fiți pregătită sufletește și pentru situația în care instanța o să vă respingă cererea.
Cererea pentru suplinire este un proces foarte serios, nu e deloc o simplă formalitate.
Nu mai suntem un cuplu, nu suntem casatoriti si doresc sa plec in alta tara pentru ca acolo am familia mea ( trei frati) si pentru ca asa voi putea sa cresc in conditii mai bune acest copil.
in cazul acesta lucrurile sunt mult mai complicate caci dvs nu aveti nevoie de suplinirea acordului pentru calatorii in scop turistic ci vreti sa schimbati domiciliul copilului (in contradictoriu cu tatal)
deci da, trebuie sa demonstrati ca e in avantajul copilului aceasta schimbare
dar daca obtin suplinirea in scop turistic si raman acolo? noi stam in chirie, avem adrese diferite in buletin, copilul e trecut pe adresa mea, il am declarat in intretinere la locul de munca.