avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare din tara fara acordul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare din tara fara acordul tatalui

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema:Traiesc de 10 ani intr-o relatie de concubinaj din care a rezultat un copil (6 ani si 9 luni), vreau sa plec din tara impreuna cu copilul iar concubinul mi-a spus ca nu o sa imi dea niciodata acordul.
Exista vreo solutie in acest caz?
multumesc mult pentru raspunsuri
Daca nu va intoarceti, va mirosi a rapire internationala... si chiar daca instantele romanesti nu au o problema cu asta, autoritatile din restul UE pun accent pe asta.
Parerea mea e sa mergeti sa discutati cu un avocat, sa verificati care sunt drepturile copilului si ale parintilor si sa negociati, eventual, cu tatal. Sau... sa ramaneti aici daca copilul are o relatie buna cu el, nu stiu, asta depinde de detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare din uk în românia Andra A Andra A Se prezintă următoarea problemă, copilul meu este pe numele tatălui, noi locuim în Anglia și din cauza problemelor nenumărate aș vrea să plec cu ... (vezi toată discuția)
Întoarcerea din strainatate cu copil minor roman denisa25 denisa25 Buna ziua, daca locuiesc un timp in strainatate, la tata cu copilul minor ,( noi părinții și inclusiv copilul suntem născuți în România) ma pot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,vreau sa plec din țară cu fetița mea,nu am fost ... Andreea Doboli Andreea Doboli Buna ziua,vreau sa plec din țară cu fetița mea,nu am fost căsătorită cu tatăl ei deși fetița este pe numele lui,vreau sa plec din țară la o sora de ... (vezi toată discuția)