avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare din UK în România
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare din UK în România

Se prezintă următoarea problemă, copilul meu este pe numele tatălui, noi locuim în Anglia și din cauza problemelor nenumărate aș vrea să plec cu copilul în România, el nu e de acord. Copilul are cetățenie română, născut în UK, dar poartă numele lui. În cazul în care eu aș pleca oricum fără acordul lui, ce ar putea să facă el legal împotriva mea?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:31, 22 Ianuarie 2019
Fara acordul lui nu o sa puteti iesi din tara in primul rand
Daca cel mic nu are pasaport, aveti nevoie de titlu de calatorie si asta nu il obtineti fara acordul tatalui.
Daca are pasaport si plecati cu copilul in conditiile in care tatal nu e de acord, va poate acuza de rapire si poate cere intoarcerea copilului acolo..
Stati de vorba si convingeti-l sa va lase sa va intoarceti.. daca nu, va trebui ca acolo sa va rezolvati problemele, apelati la avocat acolo si prin judecata obtineti dreptul de a veni cu copilul fara griji. Daca cereti in instanta sa puteti veni in Romania cu copilul, cereti sa ii fie suplinit acordul pt emiterea titlului de calatorie, altfel, o sa va judecati degeaba.
Sunt de parere sa va rezolvati problema pana ies englezii din UE
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. ieșire din țară cu copil Coriko Coriko Bună ziua. Am și eu o problema și sper să mă puteți ajuta cu un sfat. Momentan sunt însărcinată, după o relație de 2 ani, urmând să nasc în ... (vezi toată discuția)
Nerespectare gyongyi1994 gyongyi1994 Buna ziua...in cazul in care prin instanța voi obține sa iau copilul cu mine 2 săptămâni in vacanța și decid ca după doua săptămâni sa numai ma ... (vezi toată discuția)
Imi vreau fetita inapoi heimdal heimdal Buna ziua, Am si eu o intrebare... Sunt casatorit si in plin divort. Am locuit impreune cu mama si fata noastra, care are doi ani, in UK. Intr-o zi sotia a ... (vezi toată discuția)