avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara pentru copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara pentru copii

va rog sa mi spuneti ce sanse am sa obtin pensie alimentara pentru 2 copii cind tatal e plecat in strainatate (a fast in italia si acum in Germania ) El in acest moment imi plateste o pensie de 120lei pt un copil lunar cred ca socotit la un salar de minim pe economie in tara .Mentionez ca la stabilirea pensiei el o zis ca nu lucreaza in strainatate desi am dus de la Interpol Romania cum ca lucreaza acolo .El trimite bani in tara la mama lui si ea ii trimite prin mandat la copii.sau sa obtin alocatie din Germania el fiind de anul trecut sau mai bine de un an.va multumesc
Alocația din Germania nu o puteți obține dumneavoastră, numai tata copiilor dacă vrea poate obține acest drept pentru copii.
Dar ca să beneficieze de acest drept, tata minorilor trebuie să lucreze cu forme legale.
La ei e o birocrație mai mare ca la noi, trebuie să umbli cu actele și în România și înapoi în Germania cu ștampile și aprobări de la noi și iar la ei până îți vine acru.
Deci dacă el nu vrea nu poate fi obligat, și dacă nu are o motivație anume, nu se va sinchisi.
Mai ales dacă îl veți hărțui cu pensia, vă va penaliza cu alocația în sensul ca are dreptul să refuze acest drept, care cum v-am explicat, procedural nu e deloc ușor de obținut.
Când ai familie fericită umbli și în genunchi până câștigi tot ce se cuvine familiei tale, dar când ești despărțit...........
Dacă lucrează cu forme legale puteți încheia un acord cu el, în sensul să renunțați la pensie pentru copii și să vă trimită odată pe an alocația copiilor care e foarte consistentă.
Dacă puteți negocia o tranzacție și mai favorabilă ar fi super!
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2016
ContSters379576, utilizator
Va trebui formulata o actiune pentru majorarea pensiei de intretinere a minorilor, in cazul in care nu ajungeti la o intelegere cu tatal copiilor. In cazul in care cunoasteti numele firmei unde lucreaza tatal, puteti solicita instantei emiterea unei adrese catre firma respectiva pentru a va comunica salariul net/lunar al tatalui.
Puteți să solicitați majorarea pensiei dar pentru asta nu aveți nevoie doar de relații privitor la cuantumul veniturilor sale din Germania ci și de adresa din străinătate a acestuia pentru a fi citat. Puteți să-l citați la locul său de muncă.
multumesc frumos .Dar cine sau ce institutie il gaseste unde lucreaza sau locuieste care sa fie si acceptata in instanta
multumesc mult cu el nu pot ajunge la o intelegere si eu nu stiu cum pot afla adresa exacta unde lucreaza si unde sta.La mai gasit o data interpolul dar nu am avut adeverinta de venit de unde lucreaza si instanta nu la obligat sa plateasca conform venitutilor chiar daca stiam unde lucreaza .

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara se plateste din salariul romanesc, sau din salariul nemtesc? MarriNAaa MarriNAaa Buna seara! Am o cunostinta care are doi copii minori si el lucreaza cu contract nemtesc in Germania. Daca sotia lui baga divort in Romania, tatal copiilor va ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor cu un parinte angajat in germania iolaru iolaru Fostul meu sot se afla in Germania, cu actuala lui familie, unde lucreaza, cu contract de munca. Am aflat recent de la o cunostinta al carei sot lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara gabor elena gabor elena as dori un raspuns pentru cazul meu.in urma unei relatii de concubinaj au rezultat doi copii minori in varsta de 7 ani jumate si 3 ani jumate.tatal lor ... (vezi toată discuția)