Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibila cerere abuziva intr-un contract V-C

Buna ziua,
Mama mea in varsta de 80 de ani, vinde o proprietate,in urma careia isi cumpara 2 apartamente.
Precizez ca a obtinut certificat de la INML iar dupa aceasta a facut o procura pentru vanzare ,surorii mele .
Cumparatorul are dreptul sa cera si sa treaca in contractul final de de vanzare antecontractele facute de mama mea la cele 2 apartamente care nu au nici o legatura cu proprietatea mamei mele?
Daca exista o baza legala va rog sa ne comunicati.
Mama luni trebuie sa faca aceasta vanzare iar aceasta cerere mi se pare abuziva.
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2016
mihaivand, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaivand , utilizator 16:30, 12 Martie 2016
In contractul de vanzare/cumparare nu se inscrie nimic altceva decat informatii despre transferul de proprietate al imobilului care face obiectul tranzactiei imobiliare.

Ce face vanzatorul cu banii obtinuti nu este treaba cumparatorului.
Prin urmare nu se trece nimic suplimentar.

Art. 1650-Ncod civil
(1) Vânzarea este contractul prin care vânzătorul transmite sau, după caz, se obligă să transmită cumpărătorului proprietatea unui bun în schimbul unui preţ pe care cumpărătorul se obligă să îl plătească.

Notarul are obligatia sa fie impartial si sa informeze in mod corect ambele parti despre drepturile si obligatiile ce le revin in cadrul incheierii unei tranzactii imobiliare. Si sa nu treaca clauze abuzive.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2016
cyan, moderator
Notarul prevede in contract doar clauzele si aspectele referitoare la imobilul ce face obiectul contractului.
Sa inteleg ca nu exista nici o baza legala prin care mama sa fie obligata sa treaca aceste antecontracte in contractul de vanzare?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum verific daca imobilul ce vreau sa-l cumpar este in regula? 1984a 1984a În perioada următoare intenționez să cumpăr un apartament, jumătate din valoarea acestuia cu banii jos, iar jumătate din valoarea acestuia prin credit ... (vezi toată discuția)
Antecontact de vanzare cumparea violetabadea violetabadea Buna. Am si eu o intrebare: a mai avut cineva o actiune prin care vanzatorul sa fie obligat la plata dublului avansului dat de cumparator ca sanctiune a ... (vezi toată discuția)
Detalii contract "prima casa" starcopit starcopit Buna ziua! Doresc sa achizitionez un apartament prin programul \"Prima casa\". Solicit amabilitatea celor care vor dori sa-mi sugereze un raspuns la cateva ... (vezi toată discuția)