avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cos de fum fara autorizatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cos de fum fara autorizatie?

Buna ziua. Locuiesc la casa, unde am un cos de fum, dar aceasta este amplasat in baie, la care este legat o centrala pe lemne la subsol. As dori sa adaug in dormitor un semineu (la etaj), insa este departe de cosul de fum din baie.
Intrebarea mea este daca pot face inca un cos de fum la casa, imi trebuie autorizatie?
Iar a doua varianta ar fi sa scot un cos de fum dar din tabla (sa sparg peretele si sa il scot la strada), nu prin acoperis ca la prima varianta.

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:48, 14 Martie 2016
Si daca era foarte aproape de primul cos de fum, tot nu e recomandat sa racordati 2 focare la un singur cos. Cosurile de fum au uneori combustie in interior si, desi unele sunt facute sa reziste temperaturilor inalte degajate (700-1000 de grade Celsius), gasirea unei alte guri de tiraj ori iesirea flacarii spre aceasta a doua gura nu e recomandata.
Vorbiti cu unspecialist.
De asemenea, un cos de fum din tabla... nu e tocmai recomandat. Inca odata, vorbiti cu un specialist.

Si legal da, va trebuie autorizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare isu pt semineu D_aka D_aka Buna seara, in cazul instalarii unui semineu intr-un apartament de bloc care are horn din constructia blocului, e nevoie de autorizare la incendiu sau alt tip ... (vezi toată discuția)
Cos de fum la bloc lloryshyka lloryshyka Buna seara, locuiesc la etajul 1 (unu)al unui imobil cu 4 (patru) etaje, vecina de la parter are ca sursa de incalzire soba pe lemne cu cosul de fum ridicat ... (vezi toată discuția)
Cos de fum pe calcan mai inalt i97ccp i97ccp Buna seara, Am autorizatie de constructie, cu alipire la calcan. Nu a fost nevoie de acordul vecinului pentru emiterea autorizatiei. Acum, vecinul vrea bani, ... (vezi toată discuția)