avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizare ISU pt semineu
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizare ISU pt semineu

Buna seara, in cazul instalarii unui semineu intr-un apartament de bloc care are horn din constructia blocului, e nevoie de autorizare la incendiu sau alt tip de inspectie/autorizare ISU?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:24, 20 Decembrie 2018
Care este destinatia hornului existent prin constructia blocului ?
De la semineu se pot produce scantei ce pot declansa incendii. Posibil sa trebuiasca sa montati opritor de flacara/ scantei pe racordul de la cosul semineului dvs. la hornul blocului.
Este bine sa intrebati la ISU inainte de a face legatura. Nu cred sa fie nevoie de autorizatie ISU care daca este necesara se da pentru tot blocul/ pe toata locatia, nu separat pe apartamente.
In planul arhitectural original al blocului e mentionat "cos fum" si este construit din caramida. Blocul a avut sobe legate la acest cos. Semineul este o incinta din fonta care la evacuarea in horn are deflector si șuber iar in fata geam din sticla rezistenta la temperatura. Intre evacuarea semineului si hornul din caramida al blocului legatura se face printr-un burlan din metal lung de 1m si un pic.
Multumesc mult pentru raspuns.
Am depus azi cerere de eliberare a unui punct de vedere asupra oportunitatii obtinerii avizelor la ISU.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
D_aka, utilizator
Suberul si deflectorul au rol de reglare a fantei de eliberare gaze/ fum la cos. Eu am scris despre necesitatea de se a monta pe traseul de legatura la horn un opritor de flacari - dispozitiv cu fante si umplutura, in straturi/ pe nivele care are rolul sa blocheze iesirea/ propagarea libera a flacarii in atmosfera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema hornul Porolissum Legend Porolissum Legend Bună, am achiziționat recent un apartament și o mansarda într-un bloc cu un etaj(construit în 64). Am achiziționat apartamentul de la etaj. Am început ... (vezi toată discuția)
Locuiesc într-un bloc care are horn din construcție. cine răspunde de porțiunea aferentă fiecărui apartament? D_aka D_aka Buna seara, locuiesc intr-un bloc care are din constructie horn. Mi-am construit un semineu ( in locul unei vechi sobe) cu evacuarea fumului in hornul ... (vezi toată discuția)
***** coș de fum la bloc cu 3 etaje să fie prevăzut și pentru centrale pe lemne? Vecinul13245 Vecinul13245 Salutare tuturor, Așa cum cred că mulți alții ajung într-o situație de, disperare, neștiind ce să mai facă, la cine să meargă, pe cine să ... (vezi toată discuția)