avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cos de fum la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cos de fum la bloc

Buna seara, locuiesc la etajul 1 (unu)al unui imobil cu 4 (patru) etaje, vecina de la parter are ca sursa de incalzire soba pe lemne cu cosul de fum ridicat doar un 1,5metri inafara, exact pana la nivelul geamului meu. De fiecare data cand face focul, fumul patrunde in dormitor, incercat sa discut cu ea dar inzadar...am discutat si cu ceilalti proprietari de pe acelasi palier care spun ca si ei sunt deranjati de fum. A-si dori sa stiu daca exista vreo baza legala in temeiul careia a-si putea sa actionez si care ar fi institutia abilitata? Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
lloryshyka, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kevinrobert , utilizator 11:07, 10 Noiembrie 2018
Legea 230/2007 Art. 11. - (1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.


Luati legatura cu presedintele asociatiei de proprietari, iar daca acesta nu ia masura asupra proprietarului care a modificat aspectul cladirii va puteti adresa Primariei si celor de la Mediu.
Daca blocul nu a fost prevazut cu sobe si cosuri speciale pentru evacuarea fumului, vecinul nu avea dreptul sa monteze sobe.
Ultima modificare: Joi, 28 Noiembrie 2013
elga50, moderator
Faceti o sesizare la primarie. Cine i-a dat autorizatie pentru inmcalzire cu lemne?
lloryshyka a scris:
.. vecina de la parter are ca sursa de incalzire soba pe lemne cu cosul de fum ridicat doar un 1,5metri inafara, exact pana la nivelul geamului meu.

Chiar daca acum e frig afara, deschideti geamul cateva secunde si asejati pe acel cos de fum un capac de oala, o tabla... si cred ca dupa cateva minute nu va mai iesit mult fum pre acolo. X-(

lloryshyka a scris:


am discutat si cu ceilalti proprietari de pe acelasi palier care spun ca si ei sunt deranjati de fum.


1-Daca imobilul nu a fost prevazut din constructie cu nisa special protejata prin care sa se asigure tirajul si evacuarea fumului,realizarea de instalatie neautorizata de incalzit cu soba cu combustibil solid reprezinta un real risc
Teoretic demersurile pentru indepartarea instalatiei ar trebui desfasurate de reprezentantul legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui
Avand in vedere riscul si posibilele consecinte,cei direct afectati,pot sesiza direct ISU
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce risc poate exista daca omul se incalzeste cu lemne ?. Hai sa fim seriosi.Cum s-a ajuns in situatia ca un proprietar a ajuns sa se incalzeasca la soba ?.

Alte discuții în legătură

Cosuri de evacuare Dombclaudia Dombclaudia Buna seara, ma aflu intr-o situatie in care nu stiu ce trebuie sa fac , sper sa ma ajute cineva cu un raspuns . Locuiesc la curte, in fata casei mele s-a ... (vezi toată discuția)
***** coș de fum la bloc cu 3 etaje să fie prevăzut și pentru centrale pe lemne? Vecinul13245 Vecinul13245 Salutare tuturor, Așa cum cred că mulți alții ajung într-o situație de, disperare, neștiind ce să mai facă, la cine să meargă, pe cine să ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate legala prelungiri hornuri casa vecina. paun97 paun97 Buna ziua, am si eu o curiozitate. Casa lipita de blocul in care locuiesc are construite niste prelungiri la hornurile din caramida. Aceste prelungiri urca pe ... (vezi toată discuția)