avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit diferentiat pentru locuinta sediu ONG
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit diferentiat pentru locuinta sediu ONG

Buna ziua,

In concordanta cu prevederile actuale ale Codului fiscal, pentru locuintele care gazduiesc sedii ale unor organizatii, se va percepe impozit diferentiat. Nu am inteles insa daca este vorba despre orice fel de organizatii, inclusiv ONG-uri, care nu desfasoara activitati generatoare de profit. Personal, am inteles - si asa mi se pare si corect - ca pentru sediile ONG-urilor, acestea neavand scop lucrativ, nu s-ar plati, chiar daca desfasoara activitati la acel sediu. Exista insa si opinii (bazate pe lege) potrivit carora, daca in contractul de inchiriere sau comodat se prevede ca organizatia respectiva contribuie la plata unor utilitati, atunci se plateste impozit diferentiat ...adica suplimentar. Insa acest criteriu nu mi se pare ok, pe de o parte, pentru ca este normal sa decontez ce platesc (si, in conditiile in care mi s-a facut o favoare prin acordarea acelui spatiu, ar fi culmea sa nu platesc ce consum), iar, pe de alta parte, pentru ca, daca esti ONG mic, nu ai cum nici sa gasesti alt spatiu si nici sa suporti cheltuiala pusa pe umerii binefacatorului.
In concluzie, am nevoie de lamuriri referitoare la acest tip de impozitare pentru locuintele care gazduiesc sedii ONG-uri (evident mici, daca nu isi permit altceva)!
Multumesc pentru raspuns..
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2016
Morgiana, utilizator

Alte discuții în legătură

Deschidere punct de lucru pentru o asociatie claudia.mizar claudia.mizar Buna ziua, reprezint o asociatie non-profit care are sediul social in Bucuresti si ar dori sa-si deschida un punct de lucru in Cluj-Napoca. Intrebarea este: la ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri Florian59 Florian59 Buna ziua , am o intrebare , detin un imobil format din 2 corpuri separate de cladiri in aceeasi curte . intr-un din corpuri locuieste mama mea cu drept de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate schimba destinatia unui spatiu comercial in sediu de birouri sau spatiu de locuit? kres kres Cum se poate schimba destinatia unui imobil din patrimoniul societatii din \\"spatiu comercial\\" (magazin) in \\"sediu administrativ\\"sau \\"sediu de ... (vezi toată discuția)