avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs la ICCJ
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs la ICCJ

Buna ziua
Am o intrebare :-se poate face recurs la ICCJ daca intr-un proces civil dupa fond in apel la Curtea de Apel decizia este 2 la 1--un judecator face opinie separata ,dar totusi decizia celorlalti doi judecatori este definitiva?
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 11:53, 27 Martie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
pentru o astfel de hotarare se poate face recurs pentru motivele strict prevazute la art 488 din noul cod de procedura civila (motivele de casare)
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2016
ContSters381905, utilizator
Subscriu si eu la opinia ca, nu mai poate fi exercitat recursul intrucat,motivele de casare sunt strict limitate la preved.art.488 NCPC, din cele prezentate de utiliz cracantau nu rezulta astfel de motive.
Atata timp cat exista o opinie separata a unui judecator, inseamna ca exista motive de nelegalitate a hotararii, chiar daca este definitiva. Utilizatorul trebuie sa se foloseasca de aceasta opinie separata in recurs.
Opinia separata a unui judecator nu se incadreaza in preved. art.488 NCPC, nu stiu in ce cod proc.civ. sau lucrare doctrinara ati citit despre un astfel de motiv de casare,cititi cu atentie preved.art.488 NCPC, in completare:DREPT PROCESUAL CIVIL-Gabriel Boroi/Mirela Stancu,editia a 2 a,Edit.Hamangiu,2015.

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare sau revizuire? Mirrella P. Mirrella P. Am doua cauze: una pentu mine si una pentru un prieten. Pentru mine: plangere contraventionala, s-a admis partial, nu sunt multumita de hotarare, am formulat ... (vezi toată discuția)
Hotarare civila fara cale de atac andrep andrep La o hotarare civila far cale de atac, pot face cotenstantie in anulare ? sau mai exact pot face ceva pentru anularea hotararii? Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Cai extraordinare de atac într-o plangere contraventionala LOREDANITA LOREDANITA Buna seara, Am formulat o plangere contraventionala impotriva unui pv intocmit de Inspectoratul Teritorial de regim silvic si vanatoare. A fost admisa la ... (vezi toată discuția)