avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se faceau adoptiile in anii 1950-1955 ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se faceau adoptiile in anii 1950-1955 ?

Buna ziua . Am o problema cu locurile de veci, nereusind sa fac succesiunea dupa bunica mea deoarece nu am nici un act din care sa reiasa ca tatal meu a fost infiat . Dupa moartea bunicului s-a facut o succesiune in care au ramas mostenitori bunica si tatal meu. Cand traia bunica s-a vandut casa, iar dupa moartea bunicii tatal meu trebuia sa faca succesiunea pentru locurile de veci .Tatal meu a incercat sa faca succesiunea pentru aceste locuri de veci dar nu a reusit neavand nici un act de adoptie . Acum, ca si tatal meu a murit, eu am facut succesiunea dupa el dar am ramas cu succesiunea dupa bunica pe care nu reusesc sa o fac lovindu-ma de aceeasi lipsa a actului de adoptie al tatalui .
Ce ma sfatuiti sa fac ? Nu stiu, exista vreun act de adoptie, cum se faceau adoptiile inainte, in anii 1950-1955 ? Pe certificatul de nastere al tatalui este trecut ca nume de familie numele bunicilor mei(care sunt parintii adoptivi), dar la parinti sunt trecuti parintii naturali ai tatalui. Va rog din suflet sa imi spuneti ce trebuie sa fac ca sa pot rezolva aceasta problema ! Multumesc !
Cel mai recent răspuns: georgetteivonna , utilizator 18:58, 18 Aprilie 2016
Buna ziua,
va sfatuiesc sa va adresati cu o cerere la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si sa solicitati datele necesare.
va trebui sa dati TOATE DATELE.
Multumesc mult, dar nu stiu toate datele . Nu am decat certificatul de nastere al tatalui care poarta numele parintilor adoptivi . Nu stiu unde sa merg si ce acte sa cer din care sa reiasa ca este adoptat . Nu stiu in ce an s-a facut adoptia si nu stiu unde . De regula adoptiile se fac unde domiciliaza parintii adoptivi sau unde s-a nascut copilul care urmeaza a fi adoptat ?
Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2016
georgetteivonna, utilizator
Eu vă sfătuiesc să vă adresaţi cu o cerere la Oficiul de Stare Civilă de pe lângă primăria localităţii unde s-a născut tatăl dvs. Le veţi da CNP-ul lui şi, evident, datele dvs. ca să vadă că sunteţi fiica. Ei au datele când a fost adoptat şi de către cine, ca şi numărul hotărârii judecătoreşti care a consfinţit adopţia. (puteţi trimite prin email toate aceste documente şi, în mod normal, în 2-3 zile ar trebui să vă răspundă)
Multumesc din suflet pentru raspuns . Asa voi face . Sper sa reusesc sa aflu numarul hotararii judecatoresti care a consfintit adoptia si sa pot intra in posesia ei .
Nu stiu dacă vă vor da hotărârea (pentru că nu ştiu dacă o au), dar măcar numărul ei ar trebui să vi-l spună. Având acest număr, puteţi formula apoi o cerere la Arhivele Statului din judeţul respectiv pentru a solicita hotărârea.

Alte discuții în legătură

Reconcesionarea locului de veci cfinica cfinica Buna Dimineata, Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat... Am 3 locuri de veci la un cimitir din apropierea Capitalei,cumparate cu mai multi ani in urma,cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbatuta - unic mostenitor - concesiune loc de veci kikitam kikitam Parintii mei au decedat -mama acum 10 ani , tata acum 4 ani-si nu am reusit sa fac succesiunea, eu fiind unica mostenitoare ; este vorba de un apartament si un ... (vezi toată discuția)
Neplata taxei de concesionare loc de veci de catre toti mostenitorii CraciunFischer CraciunFischer Detin 1/5 dintr-un loc de veci in cimitirul Ghencea civil. Ceilalti mostenitori ai locului, respectiv fratii mei, sunt toti decedati. Sunt singura care a ... (vezi toată discuția)