avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare factura

In 2011 s-au facut lucrari de amenajare la sediul firmei, constructorul a emis mai multe fact, din care cu una directorul firmei noastre nu a fost deacord si am returnat-o constructorului. ........s-a deschis proces si in final a castigat constructorul, noi am pierdut.
Cum pot eu sa inreg factura acum din 2011??? pot sa o inreg acum sau tb sa fac rectificative la 101 din 2011 pana la zi ???(valoarea fact este de aprox.25000, se mai poate deduce tva-ul???(cu fact respectiva tb sa maresc valoarea cladirii ufff)X-(
Cel mai recent răspuns: lenuivan , utilizator 11:43, 19 Aprilie 2016
Ca sa respectati sentinta judecatoreasca inregistrati factura in luna curenta si incepeti amortizarea din luna urmatoare. Corobarand art. 301 alin 2 din Codul Fiscal si art. 110 alin 1 si 2 din Codul de procedura fiscala inca mai aveti dreptul de deducere a TVA-ului, care se trece la randul de regularizari.
Fiind vorba de o investitie si nu o cheltuiala a perioadei (precedente) nu trebuie sa modificati D101.
Inregistrarile contabile ar fi:
1. Contabilizarea facturii - luna asta
% = 404
212
4426
2. Amortizare - de luna viitoare
681 = 281
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2016
Contabilitate Brasov, Contabil
Multumesc frumos.......

Trebuie sa declar la impozite si taxe locale???
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2016
lenuivan, utilizator
Cresterea de valoarea a imobilizarilor trebuie declarata, insa trebuie sa va interesati la directia locala care este procedura.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare mijloc fix - inregistrare contabila la cumparator. ionela_s ionela_s Achzitionare unui mijloc fix pe factura de serv telefonice. Achitarea mijlocului fix se face in rate lunare, iar acestea sunt inscrise pe factura telefonica a ... (vezi toată discuția)
Ajutor Am un contract de leasing financiar pentru achizitionarea unei case de marcat.Valoarea casei de marcat este de 7.000.000 lei. Cum inregistrez contractul de ... (vezi toată discuția)
Facturare la vanzarea unul garaj miutaradu miutaradu societatea este platitoare de tva intrebarea este- pot sa vand un corp(garaj) cu factura fara tva? , pot sa vand la o valoare mai mica decat valoarea din ... (vezi toată discuția)