avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Amendarea angajatorului pt neexecutarea sentintei
Discuție deschisă în Executare silită

Amendarea angajatorului pt neexecutarea sentintei

Unde este mai corect sa solicit amendarea angajatorului pt neexecutarea unei sentinte ? La instanta unde am depus cererea de lamurire a dispozitivului sentintei ? Sau la instanta de executare ? ( Nu a inceput inca executarea silita. Abea s-a pronuntat instanta asupra incuviintarii pt obligatia de a face nu si pt plata drepturilor salariale ) Si o baza legala va rog, inclusiv cu ce suma pot solicita amendarea.
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 20:26, 7 August 2009
Nu va suparati , dar daca abia s-a pronuntat instanta cand doreati sa execute sentinta angajatorul? peste noapte?!:D
Sentinta este data din februarie 2009. M-am dus la executor in iunie 2009. :D Si pana atunci m-am rugat de ei #-o Instanta abea s-a pronuntata cu privire la incuviintarea executarii
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2009
Krissia ., Alte profesii
Imi permit sa va "urechez"! De ce sa va rugati de cineva ?! Din punctul meu de vedere ati procedat gresit tocmai fiindca ati crezut ca oamenii pot fi ca dvs! Trebuia sa mergeti din prima la executor si sa puneti in aplicare fara avertismente si rugaminti! Au luat-o ca pe un semn de slabiciune respectivii , de aceea nici nu au pus-o aplicare!
B-)Alta data ...fara mila! ca nici lor nu le-a fost mila de dvs!
hhh N-am avut bani de executor...imediat :D
Pentru neexecutare unei hotarari privind plata unor drepturi salariale se face plangere penala ... nu stiu unde este reglementata o atare dispozitie privind amendarea unui angajator :hm:

P.S.
cred ca multi dintre angajatori ar dori asa ceva in locul unui dosar penal :)

Alte discuții în legătură

Nerespectarea unui titlu executoriu maria1956 maria1956 buna seara, avem o sentinta definitiva si irevocabila din luna iunie 2011,pe care am investit-o cu formula executorie impotriva ANRP si pe care am depus-o la ... (vezi toată discuția)
Termen returnare taxa auto rosu gheorghe rosu gheorghe In 27 decembrie 2011 s-a dat sentinta prin care am castigat returnarea taxei de prima inmatriculare, dobanda fiscala si cheltuieli de judecata. La 03.02.2012 ... (vezi toată discuția)
Hotarari judecatoresti definitive si irevocabile neexecutate de functionari publici pin pin Buna ziua, va supun atentiei urmatoarele: Am obtinut 2 hotarari judecatoresti definitive si irevocabile una privind suspendarea executarii unui act ... (vezi toată discuția)