avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ajutor!!! Ma inunda vecina!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ajutor!!! Ma inunda vecina!

Buna ziua,
Ne-am cumparat un apartament la parter in urma cu doi ani, iar vecina de la etajul I ne inunda in mod repetat. Probabil inunda de mult timp, dar fiind tavan fals in baie si bucatarie (au perete comun) si zugravit cu vopsea lavabila din aceea cauciucata nu se vedea, pana anul trecut cand am vazut pata mare atat pe perete in bucatarie cat si pe tavan. Initial nu a recunoscut, ca poate ii de la alt etaj, am spart de la noi in sus pentru ca ea de fapt isi inchisese spatiul cu tevile de la scurgere si apa ca sa nu-I vina miros de la subsol ( o alta problema acolo) si asa a stat apa si s-a infiltrat pe peretii mei. Am lasat o usa de vizitare acolo sus, am sos tot tavanul fals si am facut casetat. Mentionez ca nu am asigurare pentru inundatii. Am ajuns sa verific aproape zilnic daca.... insa cam la 2 luni se intampla din nou, stau cu caseta din baie de deasupra chiuvetei data la o parte. Ultima data a fost in 24 decembrie, cand si-a cerut scuze si atat, iar duminica din nou, ieri era iarasi, umed sus si cu boare de apa, langa WC cum probabil se scurge, o mica balta de apa, iar pe faianta curg 2 siroaie in jos pe langa oglinda. Nu mai stiu ce sa fac, cui sa ma adresez. Mentionez ca nu avem asociatie de proprietari, iar sus locuiesc 2 femei mama si fiica (probabil) de etnie roma. Probabill este vreo fisura in plafon, ele spala cu dusul pe jos, nu stiu, au zis ca au dat cu silicon si ca la ele sa nu mai mergem cu reclamatii. Va rog sfatuiti-ma ce sa fac. Sunt intr-un stres enorm incat nu mai pot nici sa dorm.
Instantei civile trebuie sa va adresati cu o actiune pe obligatia de a face sa fie obligata sa faca reparatiile si in pretentii, sa va despagubeasca pt prejudiciul creat.
marysa a scris:

Mentionez ca nu am asigurare pentru inundatii.


In astfel de cazuri este recomandat sa va faceti o asigurare facultativa la care sa apelati de fiecare data cand sunteti inundata.
Asiguratorul se va indrepta impotriva vinovatului pentru recuperarei daunei.
Nu are importanta etnia vecinei, o luati frumos sa ii aratati cum va curge in casa, ii puneti in vedere ca v-ati facut asigurare facultativa ptr riscul de inundatii iar daca va mai inunda asiguratorul se va indrepta impotriva lor in instanta de judecata pentru recuperarea prejudiciului urmand sa plateasca si cheltuieli de judecata.
Si este recomandabil sa va faceti asigurarea, macar ptr 1 an.

Dar, apa curge pe sub suportul de la tavanul fals, deoarece am schimbat tavanul care era din rigips si imi pare rau ca atunci nu aveam asigurare, acum in mod expres nu-mi provoaca prejudicii, pe caseta ar curge cand inunda foarte tare, decat marele STRES si poate in timp tot fiiind ud acolo ar cadea din beton, ca si asa se vede fierul din el datorita inundatiilor facute in timp. As vrea sa fie simplu, dar deloc nu este si nu stiu daca o asigurare ma poate ajuta sa se rezolve, poate ar fi prea putin obligata la despagubiri si nu si-ar face reparatia. Nu stiu ce sa ma fac.
In mod sigur asigurarea va ajuta.
Asiguratorul este obligat sa deschida dosar de dauna si sa despagubeasca indiferent de valoarea prejudiciului.
Repararea tavanului nu este o reparatie minora iar in momentul in care va trebui sa plateasca inclusiv si cheltuielile de judecata atunci vecina se va gandi de doua ori inainte de a mai spala cu dusul.
O asigurare se justifica in astfel de cazuri in care vecinii nu inteleg sa iti reparare instalatiile proprii sau produc pagube in mod constient si nu vor sa fie mai atenti.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Inundatie de la vecini norby2 norby2 Buna ziua . De cateva zile bune vecina de deasupra ne inunda incontinuu . Cum sa spun . O mare parte din perete e ud, curge apa din tavan si a ajuns sa se faca ... (vezi toată discuția)
Obligarea repararii scurgerii stricate razvan2604 razvan2604 Eu stau la etajul 2, la etajul 4, din uscatorie s-a facut apartament si curge apa pe coloana de la scurgerea vecinului de la 4. La etajul 3 vecinul a renuntat ... (vezi toată discuția)