avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ajutor!!! Ma inunda vecina!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ajutor!!! Ma inunda vecina!

Buna ziua,
Ne-am cumparat un apartament la parter in urma cu doi ani, iar vecina de la etajul I ne inunda in mod repetat. Probabil inunda de mult timp, dar fiind tavan fals in baie si bucatarie (au perete comun) si zugravit cu vopsea lavabila din aceea cauciucata nu se vedea, pana anul trecut cand am vazut pata mare atat pe perete in bucatarie cat si pe tavan. Initial nu a recunoscut, ca poate ii de la alt etaj, am spart de la noi in sus pentru ca ea de fapt isi inchisese spatiul cu tevile de la scurgere si apa ca sa nu-I vina miros de la subsol ( o alta problema acolo) si asa a stat apa si s-a infiltrat pe peretii mei. Am lasat o usa de vizitare acolo sus, am sos tot tavanul fals si am facut casetat. Mentionez ca nu am asigurare pentru inundatii. Am ajuns sa verific aproape zilnic daca.... insa cam la 2 luni se intampla din nou, stau cu caseta din baie de deasupra chiuvetei data la o parte. Ultima data a fost in 24 decembrie, cand si-a cerut scuze si atat, iar duminica din nou, ieri era iarasi, umed sus si cu boare de apa, langa WC cum probabil se scurge, o mica balta de apa, iar pe faianta curg 2 siroaie in jos pe langa oglinda. Nu mai stiu ce sa fac, cui sa ma adresez. Mentionez ca nu avem asociatie de proprietari, iar sus locuiesc 2 femei mama si fiica (probabil) de etnie roma. Probabill este vreo fisura in plafon, ele spala cu dusul pe jos, nu stiu, au zis ca au dat cu silicon si ca la ele sa nu mai mergem cu reclamatii. Va rog sfatuiti-ma ce sa fac. Sunt intr-un stres enorm incat nu mai pot nici sa dorm.
Cred ca ar trebui sa aflati intai si-ntai de unde curge, ca nu-mi pare ca ati sti. Ca o fi o teava comuna, ca o fi o scurgere a cuiva, ca o fi de la etajul 1 sau 4, nu stiti.
Inundatiile care dureaza in timp sunt cele care se infiltreaza in structura in functie de unde gasesc loc, in functie de duritatea si tipul materialelor intalnite. Astfel, pot sa ajunga la dv. inundatii de la 3 sau de la 1 dar nu de deasupra.
Nu spun ca e asa, spun doar ca e posibil. Deseori, asa se explica si de ce se intampla rara, fara sa puteti face o asociere musai cu un anumit obicei al vecinilor.
daca nu aveti exact dovada tevii care curge, agtunci nu stiti de unde curge.

Parerea mea e sa notificati vecinii, sa-i intrebati de cand e problema, sa vorbiti cu vanzatorul, sa-i spuneti ca aveti ceva vicii ascunse, sa il intrebati de unde si de cand e problema... sa chemati un instalator sau doi, o firma etc. sa faca o constatare.

O asigurare va poate ajuta temporar, dar e simplu si totusi nu doriti sa o faceti, ma tem ca sa ajungeti la rezolvarea completa a problemei presupune si mai mult efort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie de la vecini norby2 norby2 Buna ziua . De cateva zile bune vecina de deasupra ne inunda incontinuu . Cum sa spun . O mare parte din perete e ud, curge apa din tavan si a ajuns sa se faca ... (vezi toată discuția)
Obligarea repararii scurgerii stricate razvan2604 razvan2604 Eu stau la etajul 2, la etajul 4, din uscatorie s-a facut apartament si curge apa pe coloana de la scurgerea vecinului de la 4. La etajul 3 vecinul a renuntat ... (vezi toată discuția)