avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie de la vecini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie de la vecini

Buna ziua . De cateva zile bune vecina de deasupra ne inunda incontinuu . Cum sa spun . O mare parte din perete e ud, curge apa din tavan si a ajuns sa se faca balta pe podea . Am mers sus la vecina si a zis ca totul e de pe bloc . Nu are cum sa fie de pe bloc cand la ea are doar o pata mica de pe bloc . A facut urat si m-a scos afara din casa . Ea din cate am inteles are in aceea zona de unde curge niste tevi sub pardoseala . De discutat nici nu vrea sa discute cu mine . Acolo unde curge apa eu am bucataria si e frigideru exact acolo unde curge . Am mutat dar nu pot sta asa tot timpul . De comun acord nu ne putem intelege vad ca . Ce as putea face ca sa nu ajungem in judecata ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:49, 15 Februarie 2017
Ar fi fost buna o polita de asigurare facultativa.
Apartamentele de pe acelasi tronson au, de regula, aceeasi configuratie.
In dreptul peretelui/plafonului afectat de apa exista scurgerea de la chiuveta?
Pata de pe plafonul vecinei este in dreptul petei de la dvs din bucatarie?
Ar fi fost .
La noi e bucataria iar la vecini este baia . Unde noi avem baia la ea e bucataria . Problema e ca la mine sa extins si la baie nu doar la bucaterie .
La mine fiind problema mare in bucatarie unde picura prin tavan, ea are baia . In zona afectata ei ii este amplasat wc-ul si chiuveta .
Pata vecinilor este undeva pe hol dar nu ajunge nici pana la jumatatea peretelui . Nu are nici o treaba pata ei cu pata noastra .
Este o amplasare atipica a baii peste bucatarie!
Cei de sub dvs. nu au tot bucatarie? Nu aveti instalatie de gaz? Cate etaje are blocul?

Cel mai probabil exista o defectiune la scurgerea din baie intre plafoane. Pata nu este chiar in dreptul scurgerii de la chiuveta sau cada?

Implicati in litigiu asociatia de proprietari (daca exista), faceti o asigurare facultativa si ulterior se va ocupa asiguratorul ptr recuperarea daunelor.
Initial trebuie sa aflati sursa generatoare a problemei,poate sa fie de la instalatia parte comuna ,sau de la instalatia apartinand locatarului de deasupra dv
Incercati sa implicati reprezentantul legal al asociatiei de proprietari care detine autoritatea si competenta si temei legal pentru a solicita inspectarea apartamentului de unde se presupune ca provine deficienta
Dupa ce se constata statutul instalatiei care a generat inundatia poate sa raspunda fie proprietarul de deasupra fie asociatia de proprietari
Cei de sub noi au baia . La noi doar sa inversat . Nu stiu de ce dar asa a fost cumparat .
Avem instalatie de gaz . Blocul are 4 etaje . Eu stau la etajul 3 iar dansa la etajul 4 .
La dansa in baie pe jos este uscat . Ea are niste tevi bagate in podea . Nu e in dreptul scurgerii de la vana . E in zona chivetei si a wc-ului ei .

Asta am incercat . Sambata nu sa putut, azi deloc ci doar maine de la ora 8 dimineata .

Problema deja a devenit mai grava decat la inceputul acestui topic deoarece acum nu doar ca e o pata ci pur si simplu curge apa din tavan . Am incercat sa merg la dansa sus sa vina jos sa vada apa cum curge si sa o conving sa isi opreasca apa peste noapte deoarece nu o sa pot sta noaptea langa el sa vad cum curge si sa tot adun apa . Credeti ca am avut cu cine discuta? Nu . M-am trezit cu usa trantita in fata si cu un scuipat in fata . Se pare ca caracterul omului te lasa des fara cuvinte .

Legal ce as putea face pentru a putea sa ii fie oprita apa pe perioada noptii pana maine ce vor aparea si cei de la asociatia de proprietari ?

Sper ca aceasta doamna sa plateasca toate daunele si reparatile deoarece nu mi se pare normal asa ceva intr-un bloc unde e nevoie de comunicare pentru a rezolva problemele .

Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2017
norby2, utilizator

Alte discuții în legătură

Inundatie bloc ContSters508853 ContSters508853 Locuiesc la etajul 4 si teava de evacuare aflata in apartamentul vecin era infundata. Cand am folosit chiuveta apa nu a curs si a iesit in camera vecinului de ... (vezi toată discuția)
Am un vecin deasupra care are o defectiune la scurgerea din baie ... Piciu Dumitru Piciu Dumitru Am un vecin deasupra care are o defectiune la scurgerea din baie in urma careia i-mi distruge tavanul baii L-am anuntat dar nu ia nici o masura Cum ar trebuii ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate pentru partile comune, in bloc fara asociatie de proprietari pcman pcman Bună seara, Am următoarea întrebare: c[b]ine este responsabil pentru administrarea și întreținerea părților comune într-un bloc fără asociație de ... (vezi toată discuția)