avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare bani pe zilele muncite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare bani pe zilele muncite

Salut. Am lucrat la un patron care are firma de constructii pentru 3 zile. Din motive personale nu am mai mers la el deoarece am aflat de la alte persoane ca este tepar . Omul ce face ... da anunt pe diferite site-uri ca angajeaza persoane pentru munca in domeniul constructiilor. Dupa o perioada ce muncesc le da teapa . Am incercat sa vb cu dansul sa imi recuperez bani pe zilele muncite dar ma ia la misto de fiecare data si imi spune ca nu am ce sa ai fac ca el este smecher . Intradevar are cunostinte la ITM . Ma poate ajuta cineva cu un sfat cum as putea face ? As dori sa stiu daca pot face plangere la ITM Bucuresti ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 30 Martie 2016
Aveti incheiat cu patronul raport juridic de munca?
Daca aveti incheiat CIM,puteti sa sesizati oficial ITM
nu am avut contract de munca omu face numai la negru ... probabil are doar cateva persoane in regula restul sunt la negru .
ynocentta a scris:

Aveti incheiat cu patronul raport juridic de munca?
....


Daca nu va pricepeti nu mai intrebati astfel de aberatii ... raportul de munca nu se incheie cu patronul .

@ xtreme27

Munca le negru este sanctionata de ITM, atat in dauna angajatorului cat si in dauna persoanei care a lucrat fara c.i.m.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca - in cat timp trebuie semnat contractul de munca? alysteel10 alysteel10 Buna seara lucrez la o firma de paza [EDITAT] de 2 saptamani si am o mare retinere ca am citit pe unele forumuri de reclamatii ca sunt `teparii` ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii daca nu am contract de munca ContSters313377 ContSters313377 am lucrat la o firma . Eu si baietii aproape 2 ani si in aceasta perioada ne a mintit ca avem contract de munca si acum cand am aflat ca nu avem am plecat ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca sunt angajat cu forme legale alphinista alphinista Sunt angajată a unei firme de alimentație publică cel putin asa vreau sa cred:-) lucrez in aceasta firma de 2luni patronul ne spune ca nea facut contractrle ... (vezi toată discuția)