LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului Accesează live evenimentul
Buna ziua,
Am o intrebare la o povestioara usor incalcita despre retrocedarea unui pamant.Poate ma poate ajuta cineva..
Mama mea a cumparat in anul 1983 o casa in sectorul 6.In contract scrie cev de genul ca X vinde subsemnatilor...constructia situata pe terenul....Terenul in suprafata de 200 mp pe care se afla aceasta constructie trece in proprietatea statului conform prevederilor art 30 aln. 2 din legea 58/1974.
In 1985 au fost demolati de Ceausescu si in prezent se afla pe acel teren se afla malul digului Lacul Morii.
Mama a obtinut in 2009 o adeverinta de la ICRAL prin care se precizeaza ca imobilul a trecut in proprietatea statului din 21.02.1986 si expropriat in baza decretului nr 201/1986.
Se precizeaza valoarea la care s-a evaluat terenul si casa si faptul ca pentru teren nu s-au platit despagubiri .Pe casa in schimb s-a platit despagubiri.
Intrebarea de baraj este: pe teren se poate obtine despagubiri??
Stiu ca in 2006, parca, se faceau cereri de despagubiri pentru terenuri...atunci mama nu a depus cerere...
Acum 5 ani am fost la un avocat care mi-a spus ca atunci nu se putea face nimic dar sa nu renuntam pentru ca legile se schimba...problema era ca mama nu facuse cerere aceea in 2006.