avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare neacordate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare neacordate

Buna seara ! Am deschis un nou subiect (poate prinde bine si altora) Intr-un post anterior am mai povestit cum am fost mutat,detasat fara acte in regula(act aditional ,acordul partilor) acum ma aflu in alta dilema. Am adunat ore suplimentarein echivalent cu 14 zile libere din cauza ca suntem prea putini oameni la paza si nu prea stim cum o sa le putem lua. Parca in Cm. spune ca in urmatoarele 30 de zile ar trebui sa n-i le dea liberele. Sefii au grafice de pontaj duble pe care apar un numar de ore cu mult mai putin dar in registrul de prezenta apar cate prezente avem fiecare cu semnatura.etc. Ce naiba sa mai facem nu stim.. Putem vreodata sa dovedim in baza registrului de prezente ca astia ne trag in piept cu orele suplimentare? Exista vreun termen in care daca nu cerem orele libere sa le pierdem , ca am de gand sa le adun si apoi sa stau vreo 2-3 luni acasa in contul lor...un coleg a stat 1 luna acasa dar ii din ala care merge cu "straitza' la sefi.....va multumesc!
Cel mai recent răspuns: jaab , utilizator 12:39, 10 August 2009
Cu acel grafic de pontaj se poate demonstra numarul de ore lucrate care trebuie remunerate fiindca asa prevede Codul Muncii!
In cazul in care sefii nu doresc sa faca acest lucru trebuie sa faceti impreuna cu colegii plangere in instanta in sensul recuperarii drepturilor salariale cuvenite dar neplatite!B-)
Ar fi bine sa faceti mai intai e sesizare la ITM. Daca nu se rezolva mergeti si in instanta de judecata.
~ Conținut șters la cerere ~
va multumesc mult!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor....va rog!!!!! victorache victorache Buna seara! Am aflat de acest site de la o colega si am spus sa imi incerc norocul si poate ma ve-ti putea ajuta. Lucrez la institutie bugetara ca agent paza ... (vezi toată discuția)
Plată ore suplimentare danny61 danny61 Bună ziua. Problema mea este următoarea : in decurs de vreo 5 ani am efectuat un serviciu la o centrală termică având calificarea de fochist, dar fiind ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere , din partea sefului? Elisaaa Elisaaa Buna seara! Este legal ca asistentul sef sa modifice graficul de ture dupa cum vrea el, si sa nu anunte inainte muncitorul(asistentul medical)? Sa nu il ... (vezi toată discuția)