de cand cu noile reglementari privind impozitul pe spatiul rezidential/mixt, sunt destul de confuza in privinta anumitor elemente. S-au scris multe articole si pe acest site, insa pe mine m-ar ajuta sa inteleg prin exemple practice si poate imi clarificati dumneavoastra situatiile de mai jos:
1. intr-un apartament funtioneaza un PFA pe IT - lucreaza pe calculator. Nu il viziteaza la sediul sau clientii. Nu isi deduce cheltuielile cu spatiul. Se aplica impozit tip rezidential, nu?
2. intr-un apartament functioneaza un PFA (luam tot situatia de mai sus, ca si activitate) si inca 2 srl-uri. La 1 srl, angajatul este chiar administratorul firmei si evident lucreaza la domiciliu. Ce tip de impozit se aplica?
Elementul estential este daca desfasoara activitate acolo, insa mi-e greu sa inteleg de ce se pune problema din punctul acesta de vedere, din moment ce o persoana juridica se infiinteaza tocmai cu scopul de a desfasura activitate econmica.
Sau conteaza daca vin clienti, furnizori la sediu?
1. Da.
2. Daca nu deduc cheltuielile cu utilitatile si cele comune,rezidential.
3. Se pare ca modul de abordare,de la o localitate sau sector la alta/altul,este diferit in functie de criteriile stiute doar de catre decidentii acestor localitati/sectoare,in materie de impozite locale..
Impozit locuinta
piticu1968
Avem un apartament cu 3 camere,eu 50 %si sotia50%.La aceasta adresa este inregistrata o firma de contabilitate a sotiei.Nu se desfasoara activitate economica ... (vezi toată discuția)