avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu o vecina care imi terorizeaza copiii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu o vecina care imi terorizeaza copiii

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, de cativa ani am/ avem probleme cu o vecina cu comportament deviant. Se leaga de copii (injuraturi, vorbe urate, catalogari, amenintari, chiar a batut doi vecini la un moment dat). Legat de asta am tot chemat politia de la circa de care apartin, chiar in seara asta am asistat (stand in masina de serviciu sa imi fac foaia de parcurs) când a trecut fiica mea de 8 ani pe langa aceasta vecina si a inceput sa o faca in tot felul. Fiind acolo am sarit deoarece am crezut ca o va lovi pe fetita mea. Copilul are cosmaruri din cauza acestei femei (la un moment dat a fost prinsa ca falsifica retete si lua mialgin, sincer cred ca ia in coninuare dupa comportament). Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta legatura, simt ca degeaba ma tot duc la politie, acum ma acuza ca ii zgarii masina, ca am furat din masina ei o camera de bord, eu plec dimineata la 7:40 de acasa si ma intorc seara dupa 18:00 sau chiar peste cateva zile si nici nu am furat sau facut rau cuiva in mod voit niciodata. Sunt disperat, in seara asta am avut intentia sa o lovesc. Nu am facut acest lucru. Va multumesc si astept cu nerabdare sfaturile dumneavoastra (morale si/sau juridice). Vreau sa fac ceva ca nu mai pot sa fac fata cu presiunea de la serviciu si stau cu gândul ca imi sunt afectati psihic si fizic copii. Ma tem pentru viata lor (o fosta asistenta poate avea multe idei mai ales când e posibil sa aiba probleme psihice). Posibil ca nu am fot foarte coerent in aceste rânduri, sunt inca bulversat si avand si diabet I, inca tremur din toate incheieturile. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AleM , utilizator 10:23, 12 Octombrie 2018
Din pacate singura solutie este sa apelati la organele de politie in momentul in care vecina respectiva este agresiva fizic sau verbal. Incercati sa discutati si cu familia acesteia, poate gasiti o rezolvare amiabila a situatiei.
Faceti eforturi sa nu raspundeti sub impulsul de moment pentru a nu genera plangeri impotriva dv
Persoana in discutie nu are rude ?
Solutionarea trebuie sa o realizati cu multa decenta,cu intelepciune si cu toleranta
Incercati sa contactati persoanele care au avut de suferit din partea respectivei,si detaliati la politie situatiile pe care le genereaza si le favorizeaza aceasta
Conditionat de starea de sanatate,exista posibilitatea expertizarii medicale a acesteia si eventual dispunerea de masuri=internare in unitate de profil
Din pacate am tot apelat la politie, chiar ei au fost terfeliti de respectiva, plangeri am facut si eu si vecinii. Rude nu cunoastem, mai vad o femeie in varsta care se roaga pe la geamuri sa ii deschida (posibil maica acestei....). A avut tupeul sa sara la bataie la doi barbati majori, a fost prinsa si judecata [ link extern ] .
Va multumesc mult pentru sfaturile sincere primite.
Intreb din nou : ...dar impotriva copiilor care,prin comportamentul lor, aduc vecinii in stare sa devina agresivi verbal si apoi si fizic cum ne putem apara LEGAL???!Cine are posibilitatea sa-i determine macar pe parintii "bietelor victime" sa-si dreseze progeniturile macar pana la limita minima a unui comportament decent?Nu e doar o intrebare retorica;vine vara si multi dintre cei care locuiesc la bloc stiu la ce ma refer...
@ exploreris
Calm, mult calm, chiar daca trebuie sa strangeti din dinti.
O plangere colectiva a locatarilor, intarita si de niste probe, nu va fi neglijata de Politie. Daca are si antecedente...se poate ajunge si in instanta.

@ disgraziata
Parintii "bietelor victime" te vor aduce in fata instantei de judecata motivand ca
" progeniturile " sunt niste copii cu care nu trebuie tu, ca matur, sa-ti pui mintea si nu ai nici un drept sa iei pozitie in dreptul lor.
Daca apelezi 112, politistii vor veni cu surle si trambite dupa n minute/ore, dupa ce au rezolvat alte cazuri mai urgente."Prinde orbul, scoate-i ochii ". Te alegi cu o amenda pentru alarma falsa.

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecina din bloc DoarEu09 DoarEu09 Sunt locatar într-un cămin cu utilitățile folosite la comun, de 5 ani locuiesc în acest bloc și nu am legat nici un fel de prietenie cu nimeni pentru că ... (vezi toată discuția)
Hartuire permanenta bogdan2305 bogdan2305 Salutare, Vreau să vă spun că sunt plin de nervi. O să vă relatez pe scurt povestea, astfel încât să înțelegeți de ce s-a ajuns la capitolul ... (vezi toată discuția)
Indrumare in legatura cu vecin galagios si agresiv ConnstantinCC ConnstantinCC Buna ziua. Sunt in ipostaza in care am nevoie de o indrumare de la dvs. De 2 ani eu si prietena mea am cumparat o casa intr-o zona noua, unde sunt ... (vezi toată discuția)