Buna seara.
Am cîstigat un proces pentru revendicare imobiliara,dar nu si cheltuielile de judecata.Acum sîntem la recurs.Care sînt conditiile pentru recurs si cît costa.De asemenea avem nevoie de avocat s-au nu ?
Multumesc.
gs113765.
Avocat nu este obligatoriu să aveți. Avocatul este plătit de client în interesul clientului, nu al instanței. Dacă sunteți sigur pe dumneavoastră și vă descurcați pe cont propriu nu apelați la ajutorul unui avocat.
Daca ati castigat procesul ar fi trebuit sa obtienti si cheltuielile de judecata, conform art.453 NCPC.Urmare D.C.C.nr.462/2014, nu mai este obligatoriu sa fiti asistat de avocat.Ce ati vrut sa spuneti prin"Care sunt conditiile de recurs"?Recursul este reglementat de preved. art.483-502 NCPC.Daca prin costuri intelegeti taxa judiciara de timbru,aceasta este de 50% din taxa de la fond.Onorariu avocatului este dupa cum negociati si, depinde de:valoarea litigiului, complexitatea cauzei,timpul afectat de avocat.
Recurs
pusa2mimi
Se poate face recurs atunci cand instanta se pronunta pe o exceptie? Am ridicat la un proces exceptia de nelegalitate ordin prefect, daca instanta imi respinge ... (vezi toată discuția)