avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs

Se poate face recurs atunci cand instanta se pronunta pe o exceptie? Am ridicat la un proces exceptia de nelegalitate ordin prefect, daca instanta imi respinge exceptia si nu se mai judeca actiunea pot face recurs? Multumesc celor care imi dau un raspuns.
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 09:08, 13 Mai 2016
pusa2mimi a scris:

Se poate face recurs atunci cand instanta se pronunta pe o exceptie? Am ridicat la un proces exceptia de nelegalitate ordin prefect, daca instanta imi respinge exceptia si nu se mai judeca actiunea pot face recurs? Multumesc celor care imi dau un raspuns.
Un raspuns , va rog? Stiu ca la recurs trebuie aparator asa ca ma intereseaza daca pot sau nu sa fac recurs , sa stiu de acum sa-mi caut avocat.Multumesc.

Recursul este o cale extraordinara de atac si poate fi exercitata in conditiile prevazute de art.483-502 NCPC,din anul 2014(octombrie) nu mai este obligatoriu sa fiti reprezentat/asistat de un avocat,va puteti apara/reprezenta singur daca, credeti ca aveti cunostintele juridice necesare.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatoriu avocat in recurs? catalina.p catalina.p intreb intr-un proces civil ( exemplu o contestatie la PV de contraventie ) daca se face recurs , este musai sa fie intocmit de un avocat si reprezentat pe ... (vezi toată discuția)
Recursul in ncpc Just-drept Just-drept Dacă reclamanta a introdus recursul conform art. 488 NCPC, dar nu a invocat nici un aliniat din art. 488, se poate solicita respingerea recursului introdus de ... (vezi toată discuția)
Exceptie de neconstitutionalitate art 483 fara recurs litigii munca aidu aidu Ma deranjeaza f tare ca nu pot sa atac apelul cu recurs la ICCJ in litigiu de munca. Motivul este ca e probabil ca in orasele resedinta de judet, unde CA e ... (vezi toată discuția)