avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... mentiunea \"definitiva \"
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

mentiunea "definitiva "

Buna ziua,as vrea sa stiu daca pe o hot. civila data in apel pe care scrie ca este definitiva mai trebuie aplicata stampila instantei cu mentiunea "definitiva " ( imi trebuie la pasaport minor si nu vreau sa ma intoarca inapoi ca nu este in regula )
Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: codulmuncii , utilizator 15:52, 15 Aprilie 2016
trebuie sa legalizati acea decizie
si in ce consta legalizarea, va rog frumos ? unde se face, la notar sau la instanta ?
Legalizarea se face la instanta care a pronuntat-o.
Cu o copie dupa hotararea care v-a fost comunicata, cu cerere tip in care specificati ca doriti legalizarea hotararii nr.....dasar.... de la sectia....., cu chitanta reprezentand taxa de legalizare platita la posta in contul trezoreriei (5 lei) va infiintati marti sau joi (intre orele 9-13) la arhiva sectiei unde s-a pronuntat hotararea. Lasati la unul din membrii personalului de la arhiva documentele de mai sus si veti fi programata peste 1 sau 2 saptamani sa va ridicati hotararea legalizata de la registratura cu buletinul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare hot. de divort gangan gangan Rugaminte, doresc sa legalizez hotararea de divort, pronuntata de judecatoria sect. 3 si nu stiu unde sa platesc taxa de timbru judiciar, la trezoreria sect.3, ... (vezi toată discuția)
Legalizare si investire sentinte MagdaPopa MagdaPopa Imi puteti spune, va rog, care sunt etapele de legalizare si investire cu mentiunea definitiva si irevocabila a hotararii de divort si a partajului dupa ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva si irevocabila! catalin83 catalin83 fiti amabil;in cazul in care trebuie sa-mi schimb buletinul(CI),la politie este nevoie de sentinta de divort definitiva irevocabila?sau merge si cu hotararea ... (vezi toată discuția)