avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legalizare hot. de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legalizare hot. de divort

Rugaminte, doresc sa legalizez hotararea de divort, pronuntata de judecatoria sect. 3 si nu stiu unde sa platesc taxa de timbru judiciar, la trezoreria sect.3, administratia financiara a sect.3 sau la cec? Deasemeni, va rog, sa-mi spuneti care sunt costurile acestei legalizari. Multumesc,
Cel mai recent răspuns: gangan , utilizator 20:37, 11 Noiembrie 2009
Mergeti la Judecatoria unde s-a pronuntat hotararea de divort pentru a se face mentiunea ca este definitiva. Nu trebuie legalizata . Potrivit art. 3 lit. t din Legea taxelor de timbru, cererile pentru eliberarea de catre instantele judecatoresti de copii de pe hotararile judecatoresti, cu mentiunea ca sunt definitive sau irevocabile se taxeaza cu taxa judiciara de timbru de 2 lei.

Taxa de timbru se plateste la casieria Primariei sectorului 3 sau la Trezorerie, nicidecum la AFP sau CEC.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
ContSters97923, utilizator
Pentru legalizarea hotararii judecatoresti ca definitiva si irevocabila achitati o taxa de 2 lei la caseria Primariei si va mai trebuie un timbru judiciar de 0,15 lei.
la treyorarie- primaria de domeciliu.
Pt. fiecare copie legalizata 2lei+0,15bani timbru judiciar.
Pt locul unde veti achita taxa de timbru cititi aici:
[ link extern ]
Multumesc foarte mult pt. raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Taxa timbru / timbru judiciar Andrei T Andrei T care este valoarea taxei judiciare de timbru si timbrului judiciar pentru o cerere de admitere a creantei la masa credala? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Anulare amenda marianicolescu marianicolescu buna ziua! la primaria orasului figurez cu o amenda ratb care este in istanta pentru contestare. cum trebuie sa procedez ca dupa ce se va da sentinta ... (vezi toată discuția)
Model de cerere vicar vicar Buna ziua, am cautat pe portalul instantelor un model de cerere pentru eliberare copie hotarire de divort cu mentiunea definitiva si irevocabila si nu am ... (vezi toată discuția)