avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... sentinta definitiva si irevocabila!
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

sentinta definitiva si irevocabila!

fiti amabil;in cazul in care trebuie sa-mi schimb buletinul(CI),la politie este nevoie de sentinta de divort definitiva irevocabila?sau merge si cu hotararea de divort in original?au trecut cele 30 zile(sunt aproape 6 luni)!va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:31, 24 Martie 2010
Ai intuit bine, la schimbarea numelui dupa divort iti trebuie sentinta de divort definitiva si irevocabila, indiferent cat a trecut de la pronuntare.
Pentru schimbarea numelui dupa divort ,aveti nevoie sa prezentati la serviciul de evidenta, hotararea ramasa definitiva si irevocabila
mergeti la instanta care a dat hotararea de divort si cereti o sentinta legalizata si din cate stiu eu nu costa decat vreo 2 lei
Mergeti la instanta care a pronuntat sentinta si faceti o cerere pentru a se aplica stampila cu mentiunea definitiva si irevocabila. Va spune la registratura cat platiti ( Se timbreaza cu timbru judiciar de 1,5 lei si aproximativ 0,7 lei pentru fiecare pagina a sentintei).
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
ContSters122901, utilizator
Pentru legalizarea unei hotarari sunt necesare:
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 2.00 lei (20.000 lei vechi) taxa care sa achita la trezorerie,
-timbru jud. 0,15 lei (1.500 lei vechi) de la orice oficiu postal,
-si hotararea ce urmeaza a fi legalizata
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cum se obtine o hotarare judecatoreasca de divort iuliana.popa iuliana.popa Buna seara, Am divortat (divort prin acord) pe 17.11.2010 si nu am primit inca HG definitiva si irevocabila. As dori sa imi schimb numele (am cerut ... (vezi toată discuția)
Acte dupa divort ddeea34 ddeea34 Am 4 ani de cand am divortat si inca nu mi-am schimbat actele. Trebuia sa-mi schimb numele cu cel avut inainte de casatorie. Daca ma recasatoresc ce probleme ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare judcatoreasca ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, au trecut cele 30 zile de la primirea hotararii judecatoresti .va rog sa-mi spuneti si mie cum procedez pentru legalizarea acesteia, ce taxe ... (vezi toată discuția)