avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata online amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata online amenda circulatie

Buna ziua!Daca platesc online amenda de circulatie prin intermediul site-ului www.amenda-online.ro mai trebuie sa trimit copia procesului verbal si dovada platii la unitatea din care face parte agentul constatator? Pe procesul verbal scrie asa: " Plata se poate efectua si prin instrumente de plata electronice in cadrul Ghiseului virtual de plati, caz in care nu aveti obligatia de a face dovada platii unitatii din care face parte agentul constatator." dar, pe sit-ul mentionat mai sus, la pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru plata amenzii spune asa: " Pasul 4: Dupa confirmarea platii de catre procesatorul cardurilor, pe adresa de e-mail vei primi dovada achitarii amenzii auto, pe care o poti printa pentru a o trimite in termen de 15 zile agentului constatator sau sectiei de politie din care face parte acesta.".Deci, pana la urma trebuie sau nu sa trimit dovada? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 09:47, 28 Aprilie 2016
Incearca sa trimiti si acele Dovezi (PDF/Sumar tranzactii online) de Achitare Amenda, pentru ca mie mi s-a intamplat caz concret, si nu mai stiu ce sa fac mai departe...

La data de 22.07.2015, am efectuat o achitare AMENDA CIRCULATIE prin intermediul unui site (www.amenda-online.ro) si totodata prin intermediul serviciului de plati online MobilPay, si dupa 1 an, DIRECTIA DE IMPOZITE SI TAXE LOCALE SECTOR 5, imi cere DOVADA ACHITARII sau CONFIRMAREA ACHITARII cu care figurez datornic.
Eu m-am dus cu "DOVADA" achitarii insemnand un PDF generat automat de catre ambele site-uri (Amenda-Online.ro si MobilPay) ba mai mult am atasat si un EXTRAS DE CONT prin care arat ca la data respectiva s-a efectuat o plata din contul meu prin MobilPay, si este mentionata suma amenzii conform cu detaliile Procesului Verbal, care s-a dus undeva, a fost incasata cu succes.
Insa, DIRECTIA DE IMPOZITE SI TAXE LOCALE SECTOR 5, mi-au zis ca nu e buna!!!
Respectiv ca trebuie sa obtin de la cei care au facut plata, o Adeverinta sau o Confirmare precum ca s-a facut plata in contul de TAXE AMENZI IMPOZITE LOCALE.
MobilPay cel care a tranzactionat viramentul au spus ca nu tine de ei si ca e suficient acel PDF-sumar in care sunt trecute toate detaliile, Site-ul care a favorizat achitarea amenzii, la fel, m-a plasat mai departe catre DITL Giurgiu unde pe semne ca se vireaza toate sumele incasate prin acest site, iar DITL Giurgiu care trebuia sa notifice DIRECTIA DE IMPOZITE SI TAXE LOCALE unde locuiesc (sector 5) mi-au raspuns telefonic ca au transmis notificarile din acea perioada si ca nu poate sa imi de-a o Adeverinta/Confirmare de plata. Le-am transmis si o SESIZARE, care a ramas in pom fara nici un raspuns.

INTREB SI EU MAI DEPARTE, eu ce mai trebuie sa fac???
Foarte simplu, scrieti o notificare prin care ii atentionati ca ati platit amenda, si ca atasati dovada platii. Si depuneti hartia la registratura, cu numar de inregistrare. Si daca comenteaza apoi ca nu e bine, le spuneti sa va dea in scris ce vor.
pop_m a scris:

Foarte simplu, scrieti o notificare prin care ii atentionati ca ati platit amenda, si ca atasati dovada platii. Si depuneti hartia la registratura, cu numar de inregistrare. Si daca comenteaza apoi ca nu e bine, le spuneti sa va dea in scris ce vor.



Prea complicat. Suntem in anul de gratie 2016! Si, daca ii intrebati ce vor, s-ar putea sa va ceara sa atasati si o traducere legalizata in sanscrita. :)
Se trimite un email la taxe locale, asta asa, din curtoazie, ca trebuie sa ne respectam unii pe altii, ca faptul ca interfatarea lor cu ghiseul.ro nu functioneaza nu este treaba ta, cu PDF-ul atasat, si se asteapta o initiativa din partea lor care-ti lezeaza in vreun fel un drept. In acel moment: instanta! Emailul se trimte CC la o alta adresa de-a ta, care este o dublare a dovezii ca ai trimis-o la adresa lor, si cand ai trimis-o, fiindca elementele din header, pe care nu le vezi in mod normal, contin niste date care nu pot fi falsificate.
In Romania pana si responsabilul de scara de bloc este organ legislativ, in baza legii pamantului: asa vrea muschii mei! Sa ne mai miram ca politia isi permite sa scrie pe dosul PV-urilor tot felul de nastrusnicii, sa stabileasca ea obligatii suplimentare cetateanului, pe langa cele stabilite de lege?
La situatii ca cele descrise mai sus eu de regula trimit o scrisoare foarte ferma, cu invitatia sa faca ce cred "ei" ca este legal si urmeaza sa ne intalnim in instanta. De asta se tem ca de dracu', si se rezolva, fiinda discutia este intre tine si "Micul Zeu de la Ghiseu", pe cand citatia vine la "Sefu' cel Mare", care vede cat de prost este zeul. Conteaza insa foarte mult cum scrii...
Cel mai usor se rezolva un lucru, cand ai dreptate, in justitie. Nu stai milog pe la usi, nu discuti cu toti imbecilii. Scrii o cerere, atasezi documentele, o trimiti prin posta, urmaresti pe site ce numar de dosar ai primit, data, ora, sala, etc. Daca nu ai depus-o personal la registratura, sau nu ai trimis-o semnata electronic, este bine sa te prezinti la primul termen, ca judecatorul poate pretinde sa te vada ca tu esti acela si-ti sustii cererea.
Si inca un lucru: pastrati toate documentele care se refera la plati, in format electronic! Hard discurile au niste preturi ridicole acum, sunt o multime de entitati care ofera spatiu in cloud gratuit, nici nu stiti cat trebuie sa umbli la o banca sa obtii un extras de cont de acum 3 ani de pilda, deci nu se justifica sa nu pastrezi totul. Iar daca le mai pui si pe mobil, nici nu stii cate drumuri o sa scutesti.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2016
hotumattua, utilizator
@cristyle "INTREB SI EU MAI DEPARTE, eu ce mai trebuie sa fac???"

Sa te inscrii in ISIS! :)lol
nu mai merita, umbla vorba ca sunt in criza de lichiditati, si isi platesc luptatorii cu bani de monopoly...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada plata amenda rutiera BuzCS BuzCS Buna ziua! Dacă am luat amenda in Vaslui, unde am adresa și o plătesc tot in jud.... mai trebuie sa fac dovada ca am plătit-o? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie achitata in contul altei institutii locale. cristinaurian cristinaurian Buna ziua. Am domiciliul in judetul Cluj, intr-un sat. Am primit o amenda de circulatie, in data 30.01.2013, in prima localitate de langa Cluj-Napoca, ... (vezi toată discuția)
Amenda platita on-line, nerecunoscuta de primarie ! tzeapa?! IonutDC IonutDC In 2016 am achitat o amenda de circulatie prin site-ul amenda-online.ro. Zilele acestea cand am mers la primaria de domiciuliu sa platesc impozitul, am ... (vezi toată discuția)