avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... amenda HG nr 69/2012
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

amenda HG nr 69/2012

Buna seara tuturor si sanatate multa!Rog ajutor de la cei priceputi sau patiti,Un vehicul omologat M.T.M.Autorizata de 11,5 to incarca in BG unde este cantarit in acea fabrica si se incadreaza cf.bon cantar bulgaresc si CMR aferent,trece vama unde este din nou cantarit si nu sunt probleme si se indreapta catre destimatie.Undeva in jud.SJ este supus cantaririi de catre ISCTR care constata ca-n loc de 11,5 to are 13 to cu consecinta amenzii de 4000 ron.Este adevarat ca-n Romania s-au mai inregistrat cu mijloace tehnice cai pascand cu peste 100 km/h dar ce e de facut?in cazul de fata mi se pare f.ciudat ca bonul de cantar este in limba engleza total iar ora indicata de catre acesta este ulterioara orei indicate in procesul-vb generat in forma electronica.Precizez faptul ca mai detinem bonuri de cantar si pt.alte vehicule tot timpul controlate dar toate sunt in limba romana desi pe niciunul nu scrie clar gradul de toleranta.Mai mult,daca am face o comparatie cu cele traduse-n limba romana constatam ca operatiunea de cantarire a fost realizata de catre o alta persoana iar d-l agent constatator doar si la insusit cu stampila si semnarura.(Teoretic.dupa ce a intocmit pr-vb.in format electronic,altul a efectuat cantarirea iar d-l doar a semnat-o).Am depus Plangere la judecatoria de domiciliu,paratul a indicat o alta judecatorie competenta iar instanta a trimis-o la o alta jud.care a respins actiunea pt.simplu motiv ca ,,s-a depus buletin de verificare metrologica,, pe care noi nu l-am vazut niciodata nefiindu-ne comunicat.
Referitor la gradul de pericol social al asa-zisei fapte precizez ca acest vehicul poate fi reomologat dar nu mai stiu exact cat ne-ar fi dat in plus (o tona sau ceva pe acolo) ci stiu ca nu am facut-o atunci din motive pecuniare.Ce mai pot face acum? Cu stima si multumesc pt.rabdarea acordata!

Alte discuții în legătură

Detalii despre desfãsurarea examenului pentru obtinerea certificatului de traducãtor de la cppc ContSters24933 ContSters24933 Acum ceva timp am cautat si eu informatii despre examenul pentru obtinerea certificatului de traducator de la CPPC – Ministerul Culturii si Cultelor. Asa ... (vezi toată discuția)
Agentul constatator, obligatoriu sau nu operatorul radar. legalitatea transmiterii abaterii "prin statie" Cipiotul Cipiotul Buna ziua. Probabil stiti practica politistilor romani de a \"supraveghea\" un sector de drum dintr-o masina neinscriptionata si la o distanta anume o alta ... (vezi toată discuția)
Contorul de apa care se apropie de expirarea garantiei verificarii metrologie sau a expirat deja. szabyku szabyku Buna ziua. Spuneti-mi va rog, in a cui sarcina cade sa verifice sau sa schimbe contorul de apa care este aproape de expirare din punct de vedere al garantiei ... (vezi toată discuția)