avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Data gresita proces verbal de contraventie!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Data gresita proces verbal de contraventie!

Va salut! Daca data din procesul verbal de contraventie este antedatat de catre agentul constatator, se poate cere anularea acestuia in instanta? (bineinteles, daca este contestat in termenul prevazut de lege)

Va intreb pentru ca pe data de 08.04.2016, am fost sanctionat pe nedrept pentru stationare interzisa, si in data de 22.04 am depus contestatie la judecatorie! Tot in ziua respectiva am observat ca agentul a trecut in procesul verbal, de doua ori, data de 08.02.2016! Adica, mai pe romaneste, mi-a dat amenda pentru luna februarie!

Problema e ca eu nu stiu cum pot demonstra ca fapta nu s-a produs atunci cand a scris agentul...

Avand in vedere ca procesul verbal are o serie si un numar, si sunt documente cu regim special, se poate determina orientativ data la care a fost intocmit, dupa serie si numar?

Adica, m-as gandi sa cer in instanta un proces verbal anterior celui ce mi-a fost intocmit, poate doar asa s-ar putea demonsta ca data a fost gresita de catre agent, lucru care ar atrage nulitatea procesului...


Va multumesc anticipat pentru orice raspuns!
Cel mai recent răspuns: Marian 1973 , utilizator 20:09, 9 Aprilie 2019
Este evident ca exista un registru intern,in care zilnic autoritatea consemneaza PV contraventie constatate
Inscrierea datei gresite in care a fost contatata contraventia, echivaleaza cu lipsa acesteia, viciu sanctionat cu nulitatea absoluta prin dispozitiile art.17 din OG nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor.
Multumesc mult pentru raspuns!!
Buna seara și mă scuzați de deranj. Cu câteva zile în urmă pe data de 8.04.2019 am fost depistat de radar cu o anumită viteză dar procesul verbal are data de 6.04. 2019, adică sâmbătă. Menționez că poliția rutieră nu are nici-o înregistrare video cu mine circulând pe data de 6 la aceea oră , fiind în acel moment acasă. Vreau să depun o plângere împotriva acestui proces verbal invocând faptul că data ,ora și locul săvârșirii infracțiunii fiind total eronate și nulitatea absolută a acestui proces verbal. Vreau un sfat de la dumneavoastră și dacă în calitate de avocat v- ați mai întâlnit cu astfel de probleme rezolvate în favoarea cetățeanului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og 2 / 2001 dkrutsch dkrutsch Art. 31 din OG 2 / 2001 privind regimul juridic al contraventilor spune ca organul constatator intocmeste procesul verbal de contraventie pentru contraventia ... (vezi toată discuția)
Buna seara - proces verbal de contraventie cu data completata gresit, imposibilitate plata 1/2 amenda in 48 de ore ChituSimona ChituSimona In data de 25.06.2015 am primit o amenda pt. depasirea vitezei.Mergand sa o platesc am constatat ca pe procesul verbal era data de 25.05.2015 ... (vezi toată discuția)
Proces verbal incheiat cu o ora inaintea savarsirii contraventiei marturie marturie Buna dimineata, Am fost detectat de aparatul radar circuland cu 101 km/ora intr-o localitate, apoi am fost oprit de alt echipaj de politie intr-o alta ... (vezi toată discuția)