avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara - proces verbal de contraventie cu data ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara - proces verbal de contraventie cu data completata gresit, imposibilitate plata 1/2 amenda in 48 de ore

In data de 25.06.2015 am primit o amenda pt. depasirea vitezei.Mergand sa o platesc am constatat ca pe procesul verbal era data de 25.05.2015 nepermitandumi-se achitarea aceasteia.Amenda nu am primito in orasul meu insa pt a o achita am mers la Directia de taxe si impozite.Mi sa dat un numar de telefon de unde puteam cere informatii in legatura cu ce trebuie sa fac.Mi sa spus si din ceea ce am citit procesul verbal ar fi nul.Am facut o cerere si impreuna cu o copie a amezii am trimiso la judecatoria orasului in care am primit amenda.astazi la o luna dupa depunere am primit de la judecatorie o instiintare in care spune ca reclamatul neaga plangerea mea sustinand ca amenda a fost data pe 25.05.2015.La momentul acela am cerut parerea unei cunostiinte, politist si mi-a zis ca tipul/formularul de proces verbal este nou in mai fiind alt tip de procese verbale.Ce as putea face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: catalin27smb , utilizator 16:34, 3 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Vă mulțumesc pentru raspuns.
In ultima instiintare primita ieri, reclamntul neaga acuzatia atasand ca probe raportul agentului constatator,atestatul operatorului radar, cd + foto cu savarsirea contraventiei.As putea să formulez o cerere prin care să cer procesul verbal incheiat inaintea celui incheiat pe numele meu si cel incheiat după mine, doarece ele având o serie si un număr ,data lor va demonstra veridicitate plângerii mele.As putea invoca acest lucru?

Vă mulțumesc anticipat!
~ Conținut șters la cerere ~
Mai aveti o cale de a demonstra minciuna: sa dovediti ca in 25.05.2015 la ora respectiva va aflati cu masina in alta parte.
Bafta!
Organul de politie pote invoca producerea unei erori materiale si astfel printr-un proces verbal de indrepatre a erorii materiale procesul verbal de constatare a contraventie devine valabil de aceea trebuie neaparat invocarea producerii prejudiciului asa cum a scris dl. Svabu

"............ faceti referire si la faptul ca prin antedatare vi s-a produs un prejudiciu, in sensul ca nu ati mai putut achita amenda, prejudiciu ce nu poate fi inlaturat decat prin anularea procesului verbal de contraventie (in ipoteza in care instanta nu va considera antedatarea ca fiind echivalenta cu lipsa datei, deci cauza de nulitate absoluta, ci o cauza de nulitate relativa - unde trebuie sa demonstrati si faptul ca ati suferit un prejudiciu ce nu poate fi inlaturat altfel)."

Alte discuții în legătură

Data gresita proces verbal de contraventie! marius511br marius511br Va salut! Daca data din procesul verbal de contraventie este antedatat de catre agentul constatator, se poate cere anularea acestuia in instanta? (bineinteles, ... (vezi toată discuția)
Amenda radar cu data gresita karina0910 karina0910 am primit astazi o amenda radar in valoare de 60 lei fiind hotarata sa merg maine sa o platesc, am vazut ca data era 06.01.2009 in loc de 06.01.2010.ce pot ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a face obiectiuni, neadus la cunostinta de organul constatator al contraventiei ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Un prieten de-al meu a primit o amenda contraventionala de la un nene militial care a venit singur cu masina si i-a aplicat-o. Amenda era pentru ... (vezi toată discuția)