avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1264 soluții astăzi
LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T?
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare poprire fiscala
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare poprire fiscala

Buna ziua .
In speta fiscul a instituit poprire pe contul bancar al unei PFA , fara a istiinta debitorul , fara a trimite o somatie si fara respectarea termenului de 30 de zile , de la comunicarea somatiei .
Debitorul afla de indisponibilizarea banilor doar de la ghiseul bancii . Acesta solicita bancii un exemplar al titlului executoriu in baza caruia s-a instituit porirea , dar este refuzat , si indrumat catre sediul ANAF pentru explicatii .
Debitorul a primit in urma cu 5 zile calendaristice o simpla notificare de la ANAF prin care este instiintat cu privire la sumele care i-au fost stabilite de plata , si i se pune in vedere ca in termen de 5 zile lucratoare sa se prezinte la sediul ANAF in cazul in care considera ca sumele respective nu au fost corect stabilite.
Ce optiuni are debitorul , caruia i-au fost imobilizate toate sursele de venit , pentru a opri executarea?
Poate sa formuleze contestatie la executare daca nu a primit niciun titlu executoriu ?
Poate invoca nerespectarea procedurii in ce priveste comunicarea somatiei in termenul prev de OG 8/2014 (30 zile anterior infiintarii porpirii) , ca motivatie pentru anularea popririi?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Retreagere bani de la banca emanuel2001 emanuel2001 Buna ziua,am o mare rugaminte,salariul a fost virat unei banci iar banca nu vrea sa-mi dea banii spunand ca am poprire.Cum pot sa intru in posesia banilor si ... (vezi toată discuția)
Popriri din salar carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Daca ptrintr-o sentinta judecatoreasca am de primit o suma (taieri de salarii ilegale) aferenta anului 2010, iar momentan am o poprire care a fost ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)