avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... citare intervenient fortat.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

citare intervenient fortat.

Buna,
In data de 16.10.2015 am avut un accident cu un taxiu, eu am fost de vina si i-am dat asigurarea mea. Astazi am primit un plic ca mi se solicita citarea in cauza in calitate de intervenient fortat potrivit art 54 alin 1 din legea 136/1995.

Din ce am inteles eu, asiguratorii l-au despagubit pe taximetrist cu vreo 6000 lei si el cere sa fie despagubit cu 9000 lei, pentru ca a fost dauna totala si masina nu i-a fost apreciata corespunzator.

"...un calitate de intervenient va comunicam cererea de chemare in judecata si inscrisurile depusa si va punem in vedere ca in termen de 25 zile de la primirea prezentei comunicari sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de a invoca exceptii aveti obligatia de a depune intampinarea. Depuneti documentele solicitate si inscrisurile doveditoare intr-un exemplar pentru instanta si cate un exemplar pentru fiecare parta."

Pe alta foaie e CERE DE CHEMARE IN JUDECATA, a firma de asigurari la care am avut eu asigurare la data accidentului.

Ce trebuie sa fac eu acuma? Ce trebuie sa contina intampinarea? scrie pe foaie, nume prenume cnp, adresa dar apoi scrie b)exceptiile procesuale pe care paratul le invoca fata de cererea reclamantului c) raspunsul la toate pretentiile si motibele de fapt si de drept ale cererii d) doveziile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere fiind aplicate corespunzator.

Din ce inteleg eu,paratul este firma de asigurari nu eu.
Va rog frumos sa ma ajutati si sa ma indrumati.

Multumesc,
Andrei
Cel mai recent răspuns: A1994 , utilizator 08:14, 6 Martie 2020
Intervenientul fortat este parte in proces ca si paratul si reclamantul.Trebuie sa va aparati.
am inteles. si ce ar trebui sa fac? sa-mi caut avocat? trebuie sa merg in instanta? e de-ajuns sa scriu o intampinare? m-ati putea indruma cum trebuie scrisa? multumesc
Puteți să faceți o întâmpinare prin care să solicitați instanței să pronunțe o hotărâre în conformitate cu legea și cu probele din dosar. De obicei intervenienții forțat în astfel de cauze nu se prezintă la termen.
am vorbit cu un avocat si mi-a spus ca aceasta citatie nu ma priveste pe mine, am primit-o deoarece am fost implicat in accident, si sa iau si eu la cunostiinta faptul ca se judeca partea vatamata cu cei de la asigurari si daca vreau sa fac si eu ceva precizari sa pot sa fac, dar mi-a spus ca nu e nicio problema daca nu fac vreo intampinare si mi a spus de legea 136/1995 art 54 al 1. este ok ce mi a spus?
imi poate confima sau infirma va rog cineva ceea ce a spus avocatul

Alte discuții în legătură

Citatie judecatorie actiune in regres Sergiukz Sergiukz Buna ziua, in cursul zilei de azi am primit un plic cu citatie in tribunal. Sunt in calitate de intervenient si am obligatia ca in 25 de zile sub sanctiunea ... (vezi toată discuția)
Lntervenient fortat in proces daune auto CAMELIA IACOB CAMELIA IACOB Am fost chemata intr-un proces ca intervenient fortat, daune auto societatea unde am avut asigurarea nu a platit la timp , am primit citatia am facut ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca astra- accident minor mariabondar136 mariabondar136 Buna ziua, In urma cu un an am avut un accident minor , rezolvat pe cale amiabila.Eu am fost de vina. Aveam asigurare RCA la ASTRA. Masina avariata de mine ... (vezi toată discuția)