avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire teren probleme cu primaria
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire teren probleme cu primaria



Buna ziua. In urma decesului parintilor mei am descoperit contracte prin care tatal meu a cumparat terenuri . Conform extraselor CF , acestea apar ca teren intravilan, curti si gradini. In urma vizitei la primarie unde am facut o cerere pentru identificarea parcelelor (la cerere am anexat contractele de vanzare cumparare, extrasele CF si cerificatul de mostenitor) am primit un raspuns in care mi se explica ca ,,cele 3 imobile se aflau la data cumpararii in extravilanul localitatii iar ulterior in urma numeroaselor solicitari ale cetatenilor primaria initiaza un proiect PUZ in vederea tribuirii unor locuri de casa. Cele 3 imobile pentru care NU TREBUIAU eliberate extrase de CF se afla in prezent in parcela PUZ cu destinatia zona de dotari si servicii publice propusa,,
Intrebarile mele sunt urmatoarele.
1 Cum poate primaria sa anuleze acele CF uri si sa spuna ca terenul a fost extravilan din moment ce ele apar ca intravilan pe CF .
2 Daca s au cuprins in PUZ de ce nu mi s a oferit in alta parte o suprafata corespunzatoare
3 Ce trebuie sa fac sa intru in posesia lor.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:09, 9 Mai 2016
Primaria nu poate anula acte de proprietate.

Avand in vedere ca detineti contractele de v/c si extrasele de CF ptr informare puteti da primaria in judecata.
Extrasele CF sunt de acum 3 ani. Cei din Primarie mi au spus ca cei de la CF nu aveau dreptul sa mi elibereze acele CF uri . Poate primaria interzice Cartii Funciare sa elibereze CF uri ?
Pot da Primaria in judecata dar nu vreau sa ma angajez intr un proces in care nu am sanse sa il castig, de aceea intreb. Multumesc
Oricine are interes poate scoate un extras de CF ptr informare.

Fiind si mostenitor sunteti cel mai indreptatit sa solicitati extrasele.

Puteti solicita OCPI eliberarea unor extrase de CF la momentul de fata.

De asemenea puteti depune la OCPI o "cerere de solicitare informatii" privind istoricul proprietatilor.

[ link extern ]

Aveti sanse foarte mari dar ar fi recomandat sa angajati un avocat.
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2016
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teren probleme cu primaria ohiki ohiki Buna ziua. In urma decesului parintilor mei am descoperit contracte prin care tatal meu a cumparat terenuri . Conform extraselor CF , acestea apar ca teren ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan kazi kazi Prin HCL s-a aprobat PUZ si RLU -introducere in intravilan a terenului si proiect constructie Durata de valabilitate a PUZ si RLU conform HCL este de 3 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cu ceva timp în urma am cumparat un teren, pentru ... Alexandru.Axl Alexandru.Axl Buna ziua! Cu ceva timp în urma am cumparat un teren, pentru a putea construi o cabana.... înainte sa cumpăr terenul am verificat dacă terenul este ... (vezi toată discuția)