avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata doar cu numele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata doar cu numele

Sunt divortata de 6 ani. Am un copil care imi este incredintat.
Timp de 6 ani tatal copilului l-a cautat telefonic doar de ziua lui, fara sa plateasca pensie alimentara.
In urma cu 2 ani m-am casatorit si deodata a revenit in decor, dar nu ca sa se intereseze de binele copilului , ci doar sa imi reproseze ca lui ii merge prost, si eu sunt cea care i-am distrus viata. Am fost amenintata cand eram insarcinata. In fata altor oameni se comporta frumos, fata in fata sau prin mesaje telefonice nu face altceva decat sa ameninte.
Acum, eu si actualul meu sot ne-am hotarat sa mergem in vacanta in afara.
M-am lovit de refuzul fostului de a-mi semna o procura. #-o
Am vrut sa incepem demersurile ca actualul sot sa adopte copilul, insa cei de la Autoritatea Copilului mi-a spus ca fara acordul fostului , doar cheltui banii.

Ce cai legale sa folosesc pentru a-l obliga sa semneze procura sau intr-un caz fericit sa ne de-a acordul de adoptie?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:47, 13 Mai 2016
Dacă aveți hotărâre de încredințare nu va trebuie acordul tatălui pentru ieșirea din tara.
Puteți ieși din tara, sa ii faceți pașaport copilului sau sa va stabiliti im străinătate fără acordul tatălui biologic, toate în baza hotararii de divort legalizate.
Pt adopție e mai greu de realizat acum fără acordul tatălui. Teoretic, exista șanse ca instanta sa treacă peste acordul tatălui, dar e greu de probat ca doar din rea credință nu își da acordul, iar adopția e în interesul copilului. Puteți încerca nai târziu, când relația dintre ei e bine sudata, mai vedeți.
După majorat îl poate adopta fără probleme.
In hotararea de divort scrie "incuviinteaza spre crestere si educare pe minorul x". Hotararea este definitiva si irevocabila. Este de ajuns pentru iesirea din tara? Am prietena care nu poate pleca in afara daca nu are si procura pentru copil. Asta in conditia in care este casatorita.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2016
4carmen0, utilizator
dvs puteti iesi in baza hotararii.
situatia ei care e ? e casatorita cu altul inteleg, dar cand a divortat de fostul?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2016
gi-jane2, moderator
Nu e divortata. E casatorita cu acelasi om. Copilul e al lor. Insa ea face dese plimbari in Turcia in special si stiu ca i-a procura de fiecare data. Poate gresesc eu.
Multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Poate iesi din tara un parinte cu un minor? adinamiia adinamiia va rog sa imi raspundeti la o intrebare fostul sot poate iesi din tara cu copilul minor fara acordul meu avand in vedere ca instanta i l-a ... (vezi toată discuția)
Conditii iesire din tara cu minor camy29 camy29 daca sunt divortata de sotul meu iar legea mia dat mie copilul pentru ca nu sa prezentat la divort pot iesi cu copilul din tara fara acordul lui? (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu un copil minor felice76 felice76 Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat ... (vezi toată discuția)