avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... responsabilitatea autorului
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

responsabilitatea autorului

Care ar fi fraza ce ar trebui trecuta intr-o publicatie la care colaboreaza mai multi autori sa fie responsabili acestia pentru ceea ce au dat spre publicare in conformitate cu legislatia privind drepturile de autor?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 11:44, 12 Mai 2016
<<< Autorii textelor publicate sunt responsabili pentru corectitudinea conţinutului articolelor, avand raspunderea exclusiva a materialelor semnate. >>>
Pentru prevenirea plagiatului si/sau incalcarea prevederilor legii drepturilor de autor cred ca ar fi buna o declaratie completata de fiecare autor - astfel, consider ca se vor gandi de doua ori si vor citi legea de mai multe ori inainte de a incalca prevederile acesteia.
Un exemplu ceva mai detaliat cu conditii de indeplinit pentru publicarea articolelor:
[ link extern ] /
L.C.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2016
Laura Ciobeica, moderator
Multumesc pentru raspuns...Exista vreo lege care sa spuna explicit acest lucru?
Cred ca Legea nr. 8/1996, prin măsurile de protecţie, proceduri şi sancţiuni, descrie pe larg limitele respectarii drepturilor de autor iar codul civil intareste aceste principii:
[ link extern ] :

Fara a avea pretentia de a fi vreun specialist consider ca avertizarea printr-o fraza ca cea de mai sus sau semnarea unei declaratii pentru asumarea raspunderii nu trebuie sa fie neaparat prevazute de vreo lege in sensul dorit, acestea insa, formulate in spiritul legii de mai sus, pot aminti oricand autorilor ca nu pot publica articole cu continut ce ar putea prejudicia drepturile altora...
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor asupra textelor trimise prin email clienþilor anitsirc anitsirc Buna seara! / Buna ziua! Supun atentiei dumneavoastra urmatoarele: In calitate de administrator si unic asociat al unei societati comerciale, acord ... (vezi toată discuția)
Drept autor articole website gcazaciuc gcazaciuc Buna, Am un site web avand ca tematica medicina. Utilizez drept continut pentru articole diverse carti ( cateodata doar una , alteori mai multe) din care ... (vezi toată discuția)
Limta drepturilor de autor în utilizarea fragmentelor din lucrãri protejate costelion costelion Lucrez la o carte tip monografie in care folosesc si fragmente din alte lucrari istorice/geografice, dar pe care le citez in ghilimele si despre care fac ... (vezi toată discuția)