avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1257 soluții astăzi
LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T?
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... aparat de făcut poze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

aparat de făcut poze

Fratele meu m-a rugat acum vreo 10 ani să-i dau lui un aparat de imprimat poze al tatălui meu (era un instrument scump pe vremea aia şi acum cred că e, imprima pe hârtie fotografică poze alb-negru chiar de 50 cm/50 cm) şi i l-am dat, dar nu cadou, ci să-l folosească. Acum avem diverse dispute imobiliare grave şi aş vrea să capăt ceva bani pe aparat (e proprietate comună, suntem doi fraţi, pe mama nu o interesează, tata a murit): fie să cumpere partea mea, fie să-mi plătească o compensaţie financiară dacă vrea să-l folosească în continuare dacă nu-l cumpără. Cum fac să-l oblig să-mi plătească? Şi cine stabileşte cât ar costa aparatul sau folosirea lui lunară, să zicem?
Cel mai recent răspuns: Vladimir44 , utilizator 10:36, 16 Mai 2016
Dupa zece ani s-a cam prescris dreptul dvs. de a actiona in justitie.
Fiind al tatalui, trebuia cuprins in masa succesorala.
danpopescu2011 a scris:

Dupa zece ani s-a cam prescris dreptul dvs. de a actiona in justitie.

Întrebările mele din postarea iniţială se referă la viitor, cum îl fac să-mi plătească o sumă de bani pe lună pentru folosirea aparatului de acum încolo sau cum îl forţez să-mi cumpere partea mea din acest aparat? Am uitat să spun că i-am spus să mi-l dea şi nu vrea, nici nu mi-a răspuns la întrebare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea imaginii fara consimtamant mihai_tomaro mihai_tomaro http://www.cotidianul.ro/index.php?id=6947. Aici, este o poza de-a mea, facuta acum 2-3 ani, si folosita astazi fara acordul meu. Au dreptul sa faca asa ceva ? ... (vezi toată discuția)
Am dobândit un teren prin schimb cu un bun mobil, fără să fac contract prin notariat, iar acum mă aflu într-o situație complicată. sunt proprietar fără drepturi? nikkkoleta nikkkoleta buna ziua. am o problema destul de delicata. in urma cu 22 ani am dobandit un teren prin hotarare judecatoreasca in urma unui schimb (am dat o masina contra ... (vezi toată discuția)
Ce poate sa fie...furt sau altceva? Maria_Elena_79 Maria_Elena_79 Buna ziua! As vrea sa va spun o situatie in care ma aflu eu. In data de 17 iunie 2014 a aparut intr-un ziar din Slatina un articol despre handmade, este ... (vezi toată discuția)