avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce poate sa fie...furt sau altceva?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce poate sa fie...furt sau altceva?

Buna ziua!
As vrea sa va spun o situatie in care ma aflu eu.
In data de 17 iunie 2014 a aparut intr-un ziar din Slatina un articol despre handmade, este discutie cu 2 persoane diferite si cel ce a scris articolul. Problema este urmatoarea : in acel articol a aparut o poza facuta de mine in care apar eu, dar a fost folosita fara acordul meu si fara a se mentiona sub poza de unde este preluata. Fotografia a fost "sustrasa" dintr-un album de la un eveniment handmade cu mai multe poze de pe profilul meu de pe un site de socializare, album cu fotografii personale.
Am luat legatura pe mail ieri cu cel ce a scris acel articol si nici pana acum nu am primit un aspuns oficial din partea lui sau a redactiei.
Ce ar trebui sa fac in situatia de fata?
Parerea mea este ca nu este normal, corect, profesional si multe alte feluri de a spune, sa se foloseasca de o fotografie ce nu-i apartine, nu-mi cere acordul si in care apar si eu.:O X-(
Dati-mi si mie un sfat, ce sa fac in situatia aceasta?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Maria_Elena_79 , utilizator 09:47, 4 Iulie 2014
Pe viitor sa va restrictionati setarile profilulului dvs. de pe site-ul de socializare,astfel incat sa nu aiba acces decat cine doriti dvs.Atata timp cat aveti profilul deschis catre public,orice persoana poate vizualiza fotografiile din albumul personal si chiar sa distribuie acele fotografii.
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2014
Raluca Iliescu, Avocat
Am inteles, voi avea si mare grija legat de situatia contului meu ! Dar pentru a distribui unele fotografii, n-ar trebui sa aiba acordul meu? Acele fotografii fiind unele personale, chiar daca sunt la public...:)
Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2014
Maria_Elena_79, utilizator
Pentru putin !
Discutati cu autorul articolului si daca nu va raspunde, mergeti la redactia respectiva. In sens legal, nu aveti ce face, nici nu cred ca puteti sa dovediti ca acea poza va apartine daca nu aveti o semnatura/un insemn pe ea. Mai este si publica...
Pozele sunt facute de mine, le am in calculatorul meu...am cu ce sa dovedesc! :(((
Nu ma mai mir ca se intampla atatea nereguli...iar bunul simt si cei 7 ani de acasa nu mai exista in lumea internetului...:((
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
Maria_Elena_79, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire minor dragalinamihaela dragalinamihaela Am o fata de 17 ani care e agresata pe facebook cu tot felul de mesaje urate si comentarii la fotografii foarte injositoare si nu stiu cum sa intervin.Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! exista un site de socializare unde cineva mi-a postat ... GeorgeTo GeorgeTo Buna ziua ! Exista un site de socializare unde cineva mi-a postat Nr de tel și poza de profil fara voia mea . Problema este că administratorul acelui site ... (vezi toată discuția)
Legislatie internet radumir radumir Buna ziua, Situatia este in felul urmator : exista un blog functional. Posturile sunt compuse din informatii si poze preluate de pe site-uri de ... (vezi toată discuția)