avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... lnfractiuni de audienta - ascultatul la casti de pe ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

lnfractiuni de audienta - ascultatul la casti de pe telefon in mod silentios

Buna ziua,

un grup restrans de judecatori s-au vorbit sa ma hartuiasca pentru ca unuia dintre este urmarit penal in urma plangerii penale care am formulat-o pentru infractiunile ce le-a savarsit impotriva mea.

La sedinta din 18.05.2016, un judecator a chemat (dupa 1 ora 30 de minute de ascultat cu castile in urechi de pe telefonul mobil) jandarmul sa vada daca n-am "aparatura de ascultare si inregistrare". Mentionez ca poate jumatate din sala butona la telefonul mobil sau tableta in mod silentios, deci discriminarea e evidenta.

Dupa aceasta mi-a cerut sa inchid telefonul sau sa parasesc sala. Am optat sa parasesc sala, dupa care acelasi judecator a ordonat altui jandarm sa-mi interzica sa parasesc sala. Am avertizat jandarmul ca retinerea mea nejustificata constituie infractiunea de Lipsirea de libertate in mod ilegal. Judecatorul apoi m-a legitimat si a declarat ca am savarsit infractiuni de audienta si a pus in miscare actiunea penala sau inceput urmarirea penala. Dupa acest incident am depus din propria initiativa o declaratie la IJJV pentru ca nu s-a intocmit nici un proces verbal, si am formulat plangere penala prealabila si depus-o la parchet pentru Falsul in declaratii si Inducerea in eroare a organelor judiciare

Mentionez ca nu am proferat nimic altceva decat ce-am declarat si aici, existand evident inregistrarea sedintei, martori: avocati, parti, grefier, cel putin doi jandarmi fiindca erau si cei care pazeau boxa martorilor s.a.m.d.

Intrebarea e prin absurd... dumneavoastra stiti ca ascultatul la casti de pe telefon in mod silentios este infractiune de audienta?

P.S. Ulterior adica azi, alt judecator mi-a interzis sa-mi citesc pledoaria de pe tableta, si ulterior mi-a interzis sa-mi iau notite pe caiet!? Acestea deasemenea sunt infractiuni de audienta? Poate s-au schimbat legile peste noapte si nu stiu eu... :) Din cate stiu, tulburarea solemnitatii sedintei adica cel mai nesemnificativa activitate neregulamentara, adica nu infractiune, consta in tulburarea ordinii si linistii ori nu a motivat nimeni cum ascultatul la casti de pe telefon in mod silentios tulbura ordinea si linistea, si cum utilizatul telefonului doar de o singura persoana anume dintre multe altele intr-o situatie identica incalca ordinea si linistea...
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2016
eusaisapte, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:28, 29 Mai 2016
Mie nu îmi pare sa existe vreo infracțiune.

Singura discuție ar fi referitoare la dreptul de a părăsi sau nu sala.
Nu am înțeles clar care era motivul sa nu părăsiți sala.
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Judecatorul a zis "ca avem dosare de judecat". In realitate insa nu eram urmarit penal si cu atat mai mult in stare de retinere, si dosarul oricum se striga in sala pasilor pierduti prin boxe, deci puteam daca vroiam sa ascult la casti pe hol... si oricum am parasit sala dupa ce si-au facut de cap cu art. 360 din CPP

Probabil urmarea sa ma provoace sa-l injur sau ceva ca sa aiba de ce sa inceapa urmarirea penala dupa ce a primit "ordinul pe unitate" pe care l-a executat indiferent ca n-avea pentru ce sa inceapa urmarirea penala, doar ca eu nu injur sau altele si nu savarsesc infractiuni din filosofia mea de viata...
Da, foarte ciudat...

Si i-ați mai și înnebunit cu plângeri și cereri...
Si vad ca mai rau i-ați atatat

În ce oraș se intampla asa ceva?
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Intr-un oras mic municipiu de judet uitat de statul roman. Sterg adminii astfel de informatii...
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2016
Admin, administrator
Probabil ca o cerere de strămutare v-ar ajuta.

E greu sa va judecați asa...

Alte discuții în legătură

Acuzat de infractiunea de Încălcarea solemnităţii şedinţei cf. art. 278 din cp!? eusaisapte eusaisapte am aflat in lipsa mea ca am fost acuzat de infractiunea de Încălcarea solemnităţii şedinţei cf. art. 278 din CP Situatia de fapt e descrisa ... (vezi toată discuția)
Cat de tare pot sa ascult muzica? irc80 irc80 Buna seara!As vrea sa stiu si eu cat de tare pot sa ascult muzica!Cei pusi pe rautati le spun de acum...ascult toate genurile de muzica incepand din ani 70 ... (vezi toată discuția)
Care este legea si sectia instantei unde fac o cerere de stabilire daca am un drept sau n-am? eusaisapte eusaisapte Care este legea si sectia instantei unde fac o cerere de stabilire daca am un drept sau n-am? Doresc sa fac o cerere sa fie obiectivat prin lege (si stiu ca ... (vezi toată discuția)