avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reintoarcere in CIC dupa o luna de serviciu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reintoarcere in CIC dupa o luna de serviciu

Buna ziua,

Sunt mamica unui baietel nascut pe 14 iulie 2015. Am optat pentru CIC pentru un an de zile pana pe 14 iulie 2016. Reintoarcerea la munca ar fi trebuit sa se intample pe 13 iunie 2016(tatal a renuntat la luna de CIC la care avea dreptul) dar am ales sa revin la serviciu pe data de 9 mai 2016 pentru o luna de zile. In data de 9 iunie 2016 am de gand sa ma reintorc in CIC. Aveti idee daca trebuie sa depun iarasi dosar complet pentru a beneficia de indemnizatie de crestere copil? Sau este de ajuns doar o simpla cerere?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:05, 27 Mai 2016
1. Cand ati reluat activitatea s-a suspendat plata indemnizatiei pentru CCC.

2. - Pentru a relua in plata indemnizatia pentru CCC faceti o cerere catre AJPIS si atasati adeverinta de la angajator ca vi s-a suspendat contractul individual de munca (CIM).
- Indemnizatia va fi aceeasi ca prima data.
Ce fel de cerere? Oare au ei un formular tipizat? Am intrebat si la AJPIS si doamna de acolo habar nu avea despre ce vorbea. Mi-a zis ca trebuie sa fac iarasi dosar complet, cu adeverinta cu veniturile din ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului, copii dupa certificat de nastere, buletinele parintilor. Si tot dadea inainte ca trebuie sa ma penalizeze o luna de zile pentru ca a renuntat tatal la luna care i se cuvenea si m-am intors eu la munca.......Deci sunt un pic bulversata.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2016
Cristina0Fl, utilizator
Începând cu data de 1 martie 2012 cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept.

Prin urmare, indiferent de situație, părintele care se află în concediu pentru creșterea copilului sau în stimulent de inserție, cu excepția cazurilor pentru care aplicabilitatea art. 11 din OUG nr.111/2010 nu este obligatorie, va pierde o lună de drept, indiferent dacă acesta este de indemnizație sau stimulent, dacă celălalt părinte nu accesează propriul drept la concediu.
1. Inseamna ca ati vorbit cu cineva nepriceput care nu a inteles despre ce este vorba.

2. Plata indemnizatiei pentru CCC inceteaza in urmatoarele cazuri:
a) copilul a implinit varsta de un an sau, dupa caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) a avut loc decesul copilului.

3. Suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC are loc in cazul cand beneficiarul realizează venituri supuse impozitului și copilul nu a împlinit vârsta de un an.

4. Faceti o cerere de mana (nu exista una tip) prin care soliciatti reluarea in plata a indemnizatiei pentru CCC si atasati adeverinta ca ati suspendat CIM.

5. - Puteti face o sesizare si la ANPIS, pe e-mail, la: anpc@prestatiisociale.ro
- Aratati in sesizare si ce vi s-a spus de la AJPIS.
Eu stiu ca o luna este alocata persoanei care nu a solicitat acest drept(in cazul nostru tatal copilului). Si aceasta luna in care eu m-am reintors la munca(9 mai-9 iunie 2016) este exact acea luna la care avea dreptul tatal copilului(dar la care el a renuntat). Deci in mod normal, din 9 mai pana in 14 iulie cand copilul va implini 1 an eu ma pot reintoarce in CIC si am dreptul la indemnizatie toata aceasta perioada, nu este corect asa?Voi face o sesizare si la ANPIS pe mail.

Multumesc mult
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2016
Cristina0Fl, utilizator

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie cic - revenire in cic didush didush avem urmatoarea situatie: am nascut pe 29/10/2013. in perioada 4/02-30/03/14 am fost in CIC. dosarul pt indemnizatie a fost depus pe 28/02. banii mi-au intrat ... (vezi toată discuția)
Reluarea indemnizatiei de somaj dupa ccc rellys rellys -sunt in concediu de crestere copil pana la data de 14 septembrie2015/2ani -am intrat din somaj -tatal nu doreste sa beneficieze de acea luna -ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic Rana Rana Buna ziua, In cazul in care o mamica se intoarce mai devreme din CIC cu cateva luni inainte de implinire un an copil ( optand pt un an ) si solicita ... (vezi toată discuția)