avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin galagios
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin galagios

Buna seara,
Am cumparat un apartament intr-un bloc comunist in urma cu aproximativ un an si jumatate. M-am mutat impreuna cu prietena mea si totul a fost foarte bine timp de aproximativ 3-4 luni. Dupa aceasta perioada am inceput sa avem nenumarate probleme cu vecinul de deasupra in varsta de 20 de ani in sensul ca ba spala cu masina la ora 1-2-3 dimineata iar in momentul in care intra centrifuga ne trezim ca la cutremur, ba isi cheama prietenii si incep sa urle, sa se alerge prin casa si sa arunce cu tot felul de obiecte prin casa, ba se "iubeste" cu prietena care urla de parca este scalpata iar patul bubuie de ai senzatia ca o sa cada la noi. Baietasul locuieste in casa mamei sale care este plecata de mai bine de un an la munca afara.
Pana in acest moment cred ca am facut toate demersurile legale si de bun simt pe care le-am avut la indemana. Am discutat cu el, si-a cerut scuze cu o fata de nevinovat si fix in seara urmatoare a facut la fel, am chemat politia de nenumarate ori, iar acestia in principiu i-au atras atentia mai mult parinteste fiind si ei probabili pacaliti de mutrisoara de nevinovat pe care o are. Am depus plangere scrisa la sectia de politie, l-au chemat, i s-au pus in vedere prevederile legii 61/1991, ulterior m-a chemat si pe mine politistul de proximitate si am avut o discutie extrem de amiabila. Dupa fiecare episod cu chematul politiei, plangere scrisa, discutat cu el pot exista perioade de cateva zile pana la cateva saptamani in care se linisteste dupa care totul o ia fix de la capat. Am discutat si la administratia blocului acestia nefiind foarte interesati sa intervina in vreun fel si considerandul cel putin la prima vedere un baiat linistit. Au avut totusi bunavointa sa afiseze programul de liniste si sa specifice ca nici spalatul cu masina nu se face in miezul noptii.
Incerc sa ma comport civilizat si sa nu ma apuc de violente sau acte de distrugere prin taierea firelor de curent etc, dar credeti-ma ca am ajuns la capatul puterilor si nu stiu ce as mai putea face. Vecinii de deasupra lui nu par deranjati probabil si pentru ca bubuiturile in placa de beton se aud la mine, iar langa el nu locuieste nimeni. In ultima instanta apelez la dumneavoastra si la sfaturile pe care mi le puteti da. Am facut un mare efort sa iau acest apartament si cel putin in urmatorii ani nu se poate pune problema sa ma mut. Mai exista cai legale pe care sa le pot aborda si care au sanse sa aduca rezultate? Sau considerati ca am gresit in modul in care am abordat problema si trebuia procedat altfel. Sunt deschis la orice...
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: anduzexe , utilizator 12:07, 14 Iunie 2016
Puteti incerca urmatoarea strategie: chemati politia, daca nu ii da amenda faceti plangere la sectie impotriva politistilor care nu si-au facut datoria.
Separat de acest demers, va recomand dopurile de urechi de la farmacie (ajuta la diminuarea/eliminarea zgomotelor) si, daca va permiteti, izolarea fonica a apartamentului (exista oferte pe net, sunt firme specializate in acest sens).
Respectivul locuieste acolo cu forme legale?
Daca nu are domiciliul / viza de flotant puteti reclama ca locuieste fara forme legale.
Astfel de probleme sunt dese in cadrul imobilelor de locuit in comun
Vecinii nu ii putem alege,eventual putem-daca exista interes reciproc,sa ajungem la un sistem civilizat de trai in comun
Daca amiabil nu puteti solutiona si nici sesizarile repetate la politie nu au avut efectul scontat,
eventual analizati oportunitatea sa realizati izolarea fonica a peretilor comuni cu vecinul care deranjeaza la ore in afara programului legal prevazut
Succes !
@anduzexe
" un apartament intr-un bloc comunist ".Ce s-a intamplat, au crapat peretii, a cazut plafonul ?
Prietene, confunzi constructorul cu locatarul. Sau si locatarul in varsta de 20 de ani este comunist...Cam 90% din locatarii blocurilor, traiesc in "blocuri comuniste". Cred ca mai degraba este vorba de lipsa de educatie a vecinului, caracteristica a unei parti a tinerei generatii.Cu izolarea fonica si cu antifoanele nu rezolvi mare lucru. Poate mai multe interventii ale organului de politie, la orele tarzii, l-ar determina, obliga pe tanarul vecin sa respecte normele de convietuire in comun.Niste amenzi usturatoare vor avea alt efect decat comunicarea sau avertizarea verbala. Si daca nici politistul nu-l va sanctiona, apelati la superiorul lui, la Comandantul Sectiei de Politie.
La noi legea este facuta superficial si se aplica ocazional.. posibil ca pustiul sa aiba ceva relatii la politie daca scapa neamendat de fiecare data. Singura ta scapare este perseverenta.. la fiecare incident, chemat politia, depus plangere si petitie impotriva politistului care-l iarta.. de fiecare data enumeri in declaratie si evenimentele precedente.. pana se satura de tine si politia si pustiul..

Alte discuții în legătură

Polițiștii chemați pentru deranjarea liniștii publice nu au făcut nimic ElenaMuntean ElenaMuntean Bună ziua, Doresc să vă prezint următoarea situație: De vreo 4 ani suntem deranjați în mod constant de vecinii de deasupra. Aceștia fac ... (vezi toată discuția)
Probleme vecini biasimeon biasimeon Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema care ma afectează de aproximativ doi ani si nu stiu cum sa procedez. Acum doi ani de zile m-am mutat cu ... (vezi toată discuția)
Privarea de somn intentionata in apartament Florin-George Florin-George Se considera tortura, daca un vecin timp de 2 ani iti da intentionat tv la maxim in diferite intervale orare intre 22 seara si 6 dimineata, si cu toate ca ... (vezi toată discuția)