avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... gradinita particulara
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

gradinita particulara

Care sunt conditiile de a beneficia de fonduri nerambursabile in vederea infiintari unei gradinite particulare?
Cel mai recent răspuns: ancah , utilizator 12:55, 24 Octombrie 2009
Va recomand sa consultati un site de specialiate!
[ link extern ] /
B-)
Din cate stiu eu gradinitele particulare nu reprezinta proiecte finantabile.

Daca ar fi fost, s-ar fi finantat prin POSDRU - Axa prioritara 1: Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice , DMI 1: Acces la educatie si formare profesionala initiala de calitate. Din pacate, citind Ghidul Solicitantului, nu regasim acest tip de activitate printre cele enumerate ca eligibile pt. finantare.

Pentru elucidare, consultati site-ul FSE Romania, sectiunea Programul Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane, downloadati documentul cadru si cititi-l cu atentie.
OK, am mai citit un pic.

Gradinitele particulare NU sunt eligibile pentru finantare din fonduri europene.

Pot primi finantare (prin FEADR - PNDR, Masura 322 - Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale) gradinitele din mediul rural, prin intermediul reprezentantilor lor legali. In aceasta situatie ar exista, teoretic, posibilitatea infiintarii unui PPP - parteneriat public - privat impreuna cu administratia locala. Puteti consulta lista de proiecte de pe site-ul MADR sa aflati daca s-a incumetat cineva pana acum la asa ceva..
:sorry:
Buna ziua! Pentru o gradinita particulara se pot obtine fonduri nerambursabile 100% conf HG 1164 din 2007 modificata cu HG 803 din iul 2009, unde sunt eligibile aproape toate codurile CAEN si cel pentru activ de ingrijire zilnica pt copii sau activ recreative, 8891, 9329.
Buna ziua!
Am inteles ca pentru gradinite particulare nu se aloca fonduri nerambursabile, dar daca as infiinta o gradinita sub forma unei Asociatii non-profit care ar fi sansele sa obtin finantare?
Multumesc anticipat,
Anca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

fonduri modernizare gradinita FELYSS FELYSS Buna seara! Pot primi fonduri nerambursabile pentru modernizarea unei gradinite particulare din mediul urban sau pentru pregatirea personalului didactic?Va ... (vezi toată discuția)
Finantare nerambursabila peraspera peraspera Parca era vorba sa se acorde pentru deschiderea de gradinite particulare?! (vezi toată discuția)
Documentatie fonduri pentru o firma de turism popescu georgeta popescu georgeta Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cum sa procedez daca vreau sa obtin ceva fonduri europene pentru a putea continua dezvoltarea unei afaceri de familie ... (vezi toată discuția)