avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri modernizare gradinita
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri modernizare gradinita

Buna seara! Pot primi fonduri nerambursabile pentru modernizarea unei gradinite particulare din mediul urban sau pentru pregatirea personalului didactic?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 09:33, 17 Noiembrie 2009
Da , puteti primi !
Exista zeci de programe pentru acordarea de fonduri europene nerambursabile. Trebuie doar sa cautati o firma specializata care sa va consilieze si sa va intocmeasca dosarul de acreditare!B-)
FELYSS a scris:
Buna seara! Pot primi fonduri nerambursabile pentru modernizarea unei gradinite particulare din mediul urban sau pentru pregatirea personalului didactic?

Buna ziua
Pentru a dezvolta si asigura buna functionare a unei gradinite de copii, este recomandabil in primul rand sa faceti aceasta ca persoana juridica.
Fondurile nerambursabile nu se adreseaza decat persoanelor juridice, sau, in cazuri mai rare, persoanelor fizice care doresc sa infiinteze o organizatie, dar si in acest caz banii sunt acordati, prin parteneriat, tot unei persoane juridice.
Exista mai multe explicatii pentru aceasta, insa cele mai importante sunt cele referitoare la capacitatea de management a investitiei, la credibilitatea si raspunderea legala, toate acestea fiind mult mai pretabile persoanelor juridice.
In ceea ce priveste condiitile de finantare pentru o firma nou creata, acestea sunt ceva mai restrictive (experienta in activitatea a unei firme fiind cea care asigura o garantie in fata finantatorului), insa exista mai multe solutii ce pot fi puse in practica pentru o astfel de initiativa.
Puteti descarca Ghidul Solicitantului la adresa:
[ link extern ]
toate modelele si formularele existente in Folderul: Ghidul Solicitantului
Vezi si:
[ link extern ] /
Cu stima,
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
legalmgm, utilizator
Din cate stiu eu gradinitele particulare nu reprezinta proiecte finantabile. Deci, gradinitele particulare NU sunt eligibile pentru finantare din fonduri europene.

Pentru pregatirea personalului didactic s-ar finanta prin POSDRU - Axa prioritara 1: Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice , DMI 1: Acces la educatie si formare profesionala initiala de calitate.

Pentru elucidare, consultati site-ul FSE Romania, sectiunea Programul Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane, downloadati documentul cadru si cititi-l cu atentie.

Pot primi finantare (prin FEADR - PNDR, Masura 322 - Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale) gradinitele din mediul rural, prin intermediul reprezentantilor lor legali.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradinita particulara utc utc Care sunt conditiile de a beneficia de fonduri nerambursabile in vederea infiintari unei gradinite particulare? (vezi toată discuția)
Finantare pregatire profesionala - resurse umane Doina Elena Doina Elena Nu prea ma pricep, dar ideea este, pot sa initiez o instruire profesionala a oamenilor din firma mea? Se acorda pentru asa ceva? (vezi toată discuția)
Pot accesa fonduri nerambursabile pentru a infiinta o gradinita? doinam24 doinam24 pentru infiintarea unei gradinite particulare se pot accesa fonduri europene nerambursabile / (vezi toată discuția)