avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligativitate salariu minim sau mediu pentru cetateni ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligativitate salariu minim sau mediu pentru cetateni moldoveni angajati in Romania??

Buna ziua.

Va rog mult ajutati-ma cu o lamurire.

Incerc sa aduc la firma la care lucrez cativa cetateni moldoveni, fara cetatenie romana, pentru a munci ca angajati cu contract determinat, de tip sezonier (3-4 luni). Am inteles din OUG194/2002 si OG 25/2014 ce demersuri sunt necesare atat pentru angajator, cat si pentru acesti cetateni ai Rep. Moldova.

Mi s-a spus insa ca firma ar fi obligata sa ii plateasca pe fiecare cu salariul mediu pe economie. Este adevarat? Nu am reusit sa aflu exact aceasta informatie din cele doua ordonante enumerate mai sus. Firma mea nu le poate oferi decat salariu minim pe economie, cu care ei ar fi de acord. Daca legea spune insa ca trebuie sa le ofer mai mult, atunci voi fi nevoit sa renunt la serviciile lor.

Sunt obligat sa ii platesc cu salariul minim, sau cu cel mediu pe economie? Care este limita inferioara? Oricare ar fi raspunsul, de unde stiti mai exact? Dati-mi o sursa, un link ceva, va rog.

Va multumesc frumos, anticipat.
Daca mai aveti nevoie de informatii, va rog nu ezitati sa ma intrebati. Este foarte important pentru mine sa aflu cat mai repede daca ii pot aduce pe acesti tineri moldoveni pe litoral sau nu, pentru ca in curand incepe sezonul.

Cu stima,
C.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 6 Iunie 2016
Pe ce posturi doriti sa-i incadrati ?
Buna ziua.

Posturi de bucatar, ospatar sau ajutoare ale acestor functii.
In acest caz, salariul minim brut pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot acuza de complicitate ???? ptr ca asta vor ! discover discover Buna ziua . Am o SC cu activitate principala transport rutier marfa. Pe langa aceasta activitate mai am si alte licente ,printre care si cea care imi permite ... (vezi toată discuția)
Ajutorul pt nastere, se plateste de firma , dar cine il suporta? alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, pt ajutorul acordat mamei de un sal mediu pe unitate, firma il plateste, dar isi recupereaza banii ulterior de la stat? cum se procedeaza? va ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nastere ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se impoziteaza si se retin toate cotizatiile la salarul mediu pe unitate pt. nastrea copilului ( conform art. 51, litera ... (vezi toată discuția)