avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara ! - sicanare in trafic
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara ! - sicanare in trafic

Buna seara , vin cu 4 intrebari dupa o experienta neplacuta , astazi in jurul orei 12-00 am avut o sicanare in trafic cu un domn taximetrist , ulterior mi-am vazut de drumul meu dar acesta a continuat sa ma urmareasca , a intrat in depasire si mi sa pus in fata , sa dat jos din masina si a venit spre mine , in momentul cand a ajuns la usa mea m-am dat jos din masina si nu am apucat sa zic nimic ca a inceput cu agresiuni verbale si fizice , a incercat sa ma loveasca cu pumnii , am reusit sa ma feresc prima data , am reusit si a doaua oara , a treia oara cand ma apucat de tricou si a vrut sa ma loveasca i-am pulverizat spray cu piper in ochi , fiind un spray slab nu si-a facut efectul imediat si a continuat sa ma agreseze fizic , ma lovit in umar si am mai pulverizat odata cu spray acesta reusind sa ma tranteasca jos . M-am ridicat cat am putut de repede si m-am indepartat de acesta , individul sa intors la masina mea si mi-a rupt stergatorul . Ma amenintat ca ma va prinde si imi va rupe capu . M-am dus si m-am urcat repede in masina si am plecat 200 metri mai in fata pentru a suna la politie . A venit politia si am mers la sectia de politie 22 unde am dat declaratie si am facut o plangere penalal , ulterior taximetristul a cerut sa vina smurdul deoarece se simtea rau , precizez ca de la locul incidentului si pana la politie acesta a condus masina, respectiv 3-4 km . Cei de la politie mi-au spus ca voi primi o amenda pentru folosirea acelui spray cu piper .
Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1) Am procedat corect folosind sprayul cu piper ?
2) Este sprayul cu piper o arma neletala ?
3) Este legala sanciunea pe care o voi primi pentru folosirea acelui spray cu piper ?
4) Ce ma sfatuiti sa fac mai departe ?

Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:30, 3 Iunie 2016
1. Ati procedat corect pentru ca era o situatie de autoaparare.

2. Este o arma neletala de autoaparare

Legea 295/2004 actualizată privind regimul armelor şi al muniţiilor,

III. Clasificarea armelor din punct de vedere al destinaţiei
3. arme de autoapărare - arme neletale scurte, special confecţionate pentru a împrăştia gaze nocive, iritante, de neutralizare şi proiectile din cauciuc, în scop de autoapărare;
[ link extern ] /

3. Nu veti primi nicio sanctiune. Daca veti primi, platiti jumatate din minim in 48 de ore si o contestati in instanta in termen de 15 zile de la comunicare.

4. Procedati la angajarea unui avocat pentru ca ati facut plangere penala si veti avea nevoie de sprijin specializat in cazul in care taxidermisul depune plangere penala impotriva dvs..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spray autoaparare piper aby12 aby12 Buna ziua, doresc sa stiu daca spray-ul de autoaparare pe baza de piper tb declarat la Politie pt a-l putea detine? Daca mi se acorda dreptul de a-l detine, ... (vezi toată discuția)
Lege care reglementeaza detinerea si folosirea spray-ului cu piper crisstina_ crisstina_ Buna ziua!As dori sa stiu daca este vreo lege care sa reglementeze legalitatea detinerii unui spray cu piper si conditiile in care poate fi folosit.M-ar ... (vezi toată discuția)
De ce ai nevoie pentru a deține un spray paralizant? Alina123456789 Alina123456789 Buna ! Stiu ca pentru port arma îți trebuie permis . Pentru spray paralizant ai nevoie de ceva ? (vezi toată discuția)