Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare teren

Buna ziua!

Avem un teren intravilan (2.400 mp), fara constructie - doar pomi fructiferi -, dobandit prin contract de vanzare-cumparare de la mama si matusa sotului, insa a aparut un var prin alianta care spune ca si el detine mostenire de la tatal sau, tot acolo, pe o portiune de cca 400 mp, situata in interiorul terenului nostru, pt care am facut cadastru.
Noi am pus terenul in vanzare, insa stim ca tb sa rezolvam pb cu acel var, despre care stim ca nu detine act de proprietate pe cei 400 mp, insa vecinii il sustin si stiu ca el in fiecare an valorifica fructele din livada.

Ma puteti indruma unde sa ma adresez pentru inceput? Am vb cu cadastristul si el spune ca pt o dezmembrare se plateste 650 lei (Fieni, DB).

Va multumesc!
Daca varul nu are titlu de proprietate pe acel teren , nu are nici un drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este pretul corect la teren (gradina) intravilan? adrianaszilagyi adrianaszilagyi Intr-un sat din jud.Cluj am o parcela de teren intravilan in suprafata de 2200 mp.Fara utilitati, cu acces la un drum public.A fost utilizat ca teren ... (vezi toată discuția)
Impozit teren aflat in coproprietate Anastasiu Laura Anastasiu Laura Buna ziua, Detin un teren in suprafata de 1500 mp, din care 500 mp teren curti-constructii si 1000 mp teren intravilan arabil. Cand am fost sa platesc ... (vezi toată discuția)
Viciu DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, Am cumparat o casa in Iun 2011 cu teren intr-un ansablu rezidential , vanzatorul fiind persoana fizica. Dupa ce am terminat de amenajat locuinta ... (vezi toată discuția)