avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

indemnizatie crestere copil

Buna ziua !
As dori sa va intreb daca se iau in calculul idemnizatiei crestere copil atat sumele primite din concediiile medicale cat si cele din concediu prenatal?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 14:53, 16 August 2009
Indemnizatia pentru crestere copil se acorda, la cerere, cel mai devreme la 40 zile de la nastere.

Cuantumul indemnizatiei este de 85% din media veniturilor obtinute de persoana care face cererea (poate fi mama sau tatal copilului), dar nu mai putin de 600 lei.

Prin venituri se intelege orice fel de castig banesc nu numai cele salariale cum era pana nu demult.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2009
Iulian MANEA, Contabil
VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS, DAR TOT NU INTELEG DACA CONCEDIUL MEDICAL SI PRENATAL SE INCLUDE IN CASTIG BANESC?
VREAU SA STIU DACA SE IAU IN CALCUL..."DA" SAU" NU"
Da, se ia in calcul.
#-o Greu e sa ne facem intelesi!
multumesc,

vroiam sa fiu sigur ca am inteles corect ,ca m-am saturat sa mi se citeze din legi ...in defavoarea contribuabilului

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de maternitate AmaliaPopescu AmaliaPopescu As dori sa aflu care va fii valoarea indemnizatiei de maternitate in cazul in care doresc sa raman insarcinata,dar si valoarea concediului ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere celui de-al doilea copil ruxandra1977 ruxandra1977 Buna! Este prima data cand scriu pe aici. Am o intrebare, daca imi puteti raspunde, v-as multumi mult. Am un baietel de un an si 3 luni. Ne dorim f mult un ... (vezi toată discuția)
Calcularea indemnizatiei pentru cresterea copilului larigeor larigeor imi puteti raspunde va rog daca la calcularea indemnizatiei pentru cresterea copilului se ia in calcul si lunile in care am fost in concediul pre si post ... (vezi toată discuția)