avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Card credit Banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Card credit Banca

Buna seara,
Inainte de a scrie vreau sa va felicit pentru forum. Imi place faptul ca profesionali dintr-un anumit domeniu incearca sa ajute dezinteresat (chiar si cu un sfat) pe cineva care are o preoblema.
Acum...problema mea.. In 2005 (spre sfarsit) mi-am facut un card de credit la Raiffeisen. L-am platit cu sfintenie cateva luni, pana mi-a fost furat, cu tot cu portofel si cu alte carduri...A doua zi de dimineata m-am prezentat la banca, am facut o cerere de inchidere, am spus ca a fost furat si gata. Eu, ca o fata constiincioasa ce eream am mai depus cate ceva cu buletinul. Am tot asteptat un card nou, si vazand ca nu vine, am mers la banca sa intreb ce se intampla.....Am povestit tot unei "doamne" de acolo si ce credeti ca imi spune..."Pai de ce depuneti daca nu aveti card, noi de unde sa stim unde se duc banii?" :O
Asa ca, nu am mai depus nimic.....deci, ultima data cand eu am pus bani pe cardul ala, cred ca erea pe la inceputul lui 2006. Mi-au mai trimis niste scrisorele, dar sincer nici nu le-am bagat in seama......
Acum, intreb eu.....Oamenii astia imi mai pot cere ceva acum? Mentionez ca, corespondenta o primeam la o adresa unde stateam cu chirie, iar pe adresa mea din buletin nu am primit niciodata nimic....Si nicidecum niciodata nu am semnat de primirea vreunei scrisori, sau oricarui alt act.
Plus de asta de vreo 2 ani si 8 luni nu mai locuiesc in tara (nu cred ca voi mai locui in mod permanent niciodata), si nici nu am nimic al meu...nici mobil, nici imobil.
In concluzie, ma pot trezii ca sunt in vreun proces cu vreo banca? sau cu vreun recuperator?

Presupun ca in Biroul de credite sunt, de acolo cum se iese? In tara in care sunt eu, se iese in momentul in care se plateste datoria, nu platesti niciodata, nu iesi niciodata.....In Romania cum este?
Va multumesc ca ati avut rabdarea sa cititi si va doresc o seara placuta!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mitroi , Manager de securitate 16:57, 18 August 2009
Cardul are un cont atasat.Depunerile dv.au fost incarcate in acel cont, pe baza CNP-ului din buletin.Era bine daca solicitati serviciul de acces pe internet la cont.Ati fi putut sa operati de la distanta.E drept ca acest serviciu a fost activat mai recent(2007-2008 parca)
Puteti accesa site-ul Raiffeisen.ro, unde aveti si posibilitatea de a primi informatiile dorite prin e-mail.
Pentru schimbarea datelor din contract(adresa postala,nr.telefon, domiciliu,angajator, etc.) trebuie sa va prezentati la orice agentie din tara.La fel si pentru ridicarea noului card (acum este deja prea tarziu)
Pentru creditele restante, de obicei, bancile apeleaza la firme de recuperare, care actioneaza in sensul depistarii datornicului si recuperarii datoriei + comisionul propriu.
Multumesc pentru raspuns....Ai scris foarte frumos, mi-am dat seama ca lucrezi la Raiffesein... =D> . Mai aveai sa-mi enumeri toate filialele RB din tara. Nu vreau sa accesez nimic...vreau doar un raspuns la intrebarile pe care le-am pus. Consider ca aici sunt persoane in masura sa o faca. Am uitat sa mentionez ca suma restanta erea de vreo 8 - 8.5 milioane lei vechi.
Si, o firma de recuperare ma poate cauta peste mari si tari pentru suma asta??
Ati nimerit doar 1/2 (adica sunt un client vechi al bancii) cunosc in general modul de lucru.Avand intentia sa nu mai returnati debitul, puteti sa nu va faceti probleme.daca sunteti gasit, aveti de unde sa-i dati inapoi (+ dobanda +comision firma de avocati recuperari).Suma nu este mare, dar contractul recuperatorilor se face pentru total debitori si au obligatia sa-i 'rezolve pe toti.Cred ca ati verificat deja corespondenta de la domiciliu si trebuie sa fi aparut deja niste somatii, cu debite in crestere si termene de restituire.In etapa II-a, se deplaseaza la adresa pentru investigatii.Etapa III-a
depinde de noroc/inspiratie/rude atat pentru ei cat si pt. dv.
Eu va doresc noroc:luck: (o sa aveti nevoie!)
In fine....intre timp am mai citit pe net...datoria este prescrisa, avand in vedere ca au trecut mai mult de 3 ani de cand s-a efectuat ultima plata. Da, am verificat la domiciliu, nu a ajuns nici o somatie....poate a venit si postasul nu mi-a dat-o (la tara e mai greu cu corespondenta). Cu o datorie prescrisa, tot ce pot face ei acum e SA MA ROAGE FRUMOS sa o platesc, insa nu mai pot actiona pe alte cai (justitia), deci NU MA MAI POT OBLIGA.
Imi urezi noroc de parca m-ar urmarii FBI :)) ...
Serios,nu vreau sa discut in contradictoriu cu tine, multumesc pentru raspunsuri.....este totusi 1:00 noaptea.....Se pare ca de astia care avem probleme cu recuperatorii nici somnul nu se mai lipeste.....
Cred ca cel mai bine lecturati acest link :
www.avocatnet.ro/content/for...
Asta va va linisti ! Datoria dvs este prescrisa. B-)
Ultima modificare: Duminică, 16 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorie banca kriss77 kriss77 Buna ziua, am si eu o problema, in anul 2005 am cumparat in rate, cu buletinul, niste produse de la un magazin si mi s-a eliberat si un card. Am platit un ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca s-a prescris o datorie? Andreea_Hulea Andreea_Hulea In 2006 am facut la banca unde mi se vira salariul o descoperire de cont in valoare de 1670 lei. Tot atunci banca mi-a facut o oferta si pt un card de ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriei este intrerupta de notificarea de la executor? fotolist fotolist notificarea de la executor,poate intrerupe perioada prescriere datorie? (vezi toată discuția)