avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Documente necesare pentru deschiderea unui magazin ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Documente necesare pentru deschiderea unui magazin online de cosmetice

Buna!

Mi-am pus in plan sa deschid un magazin online si momentan am 2 branduri pe care vreau sa le vand (ambele din afara UE).

Nelamuririle mele sunt urmatoarele:
1. Ar fi mai bine sa am PFA sau SRL? Am inteles ca PFA-urile sunt mai degraba pentru prestatorii de servicii, dar care ar fi avantajele si dejavantajele?
2. Mai am nevoie de alte aprobari?
3. Am inteles ca am nevoie de certificat de calitate si declaratie de conformitate. Care este diferenta? Si de asemenea, produsele vor fi achizitionate de pe site-ul producatorilor (dar nu in regim de wholesale), nu este suficienta factura?

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Comerciant vs distribuitor; haine outlet vs haine brand cosy cosy am 2 intrebari la care v-as multumi tare mult sa gasesc raspunsuri care sa ma clarifice: vreau sa cumpar din Ue (nu se mai cheama import?) haine de la ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa indeplinesc pentru a deschide un srl? uzzu uzzu Mai exact... 1.Vreau un magazin online de imbracaminte care il pot eu face si administra,tot ce ma intereseaza este daca aduc marfa din germania cu factura pe ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa pentru student(ecommerce) AndreiAndr AndreiAndr Buna ziua, sunt student in anul 1 de studiu si as vrea sa distribui diferite produse in mediul online(eCommerce) prin infiintarea unui site(ulterior, daca ... (vezi toată discuția)