avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea permisului de conducere pe o perioada de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile

Am fost sanctionat contraventional cu amenda si complementar cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile deoarece am fost surprins de aparatul radar stationar circuland cu viteza de 102 km/h. In procesul verbal sunt inscrise toate datele corect, inclusiv tipul si seria aparatului radar, deci nu exista niciun motiv de anulabilitate a procesului verbal in opinia mea de necunoscator. Ceea ce doresc sa stiu e daca in practica judiciara s-a castigat vreun proces pe articolul asta:

"b) pentru măsurarea vitezei, în condiţii normale de trafic, pentru cinemometrele care funcţionează numai în regim staţionar, eroarea maximă tolerată este de:- ± 3 km/h pentru viteze până la 100 km/h;- ± 3 % din valoarea măsurată pentru viteze egale sau mai mari de 100 km/h;"

Asta ar insemna o marja de eroare intre 99 si 102 km/h, iar daca instanta mi-are admite plangerea as scapa de suspendarea permisului.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Zappo11 , utilizator 14:11, 17 Iunie 2016
Daca nu formulati contestatie nu aveti cum sa stiti care va fi solutia instantei,cum arata plansa foto ce va fi trimisa drept proba de politia rutiera,daca buletinul metrologic si atestatul radar pt operator sunt in regula etc.Formularea contestatiei va duce la suspendarea masurii dispuse pana la solutionarea acesteia,castigand practic intre cateva luni si un an in care puteti conduce...Concluzia este ca daca nu incercati nu aveti sanse de castig.
Exceptand toleranta de inregistrare a aparatului atata timp cat ati circulat in localitate cu viteza dubla fata de cea legala nu vad motive pentru care instanta sa admita plangerea
Cum se apropie perioada concediilor puteti contesta pv si o lungiti pana in toamna - iarna.
Sau in cazul in care indepliniti cerintele art. 220 din regulamentul de aplicare a cod rutier HG1391 puteti solicita reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile conf. art. 104 din OUg 195 prin sustinerea testului 13/15 .
Reducerea perioadei de suspendare nu imi foloseste deoarece am nevoie de permis sa ma deplasez. O sa contest procesul verbal intrucat mi-am adus aminte ca pe filmarea pe care mi-a aratat-o politistul am fost surprins cu viteza respectiva in timp ce depaseam o alta masina. Ma gandesc ca poate am o sansa avand in vedere a eram doua masini in cadru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radarele politiei Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc Un cetatean a fost surprins de radar circuland cu viteza pe un segment de drum unde limita este de 50 Km/h si i s-a comunicat ca ar fi avut 102 km/h. I ... (vezi toată discuția)
Toleranta contraventie depasire viteza IONUT CRACIUN IONUT CRACIUN Buna ziua, Recent am fost inregistrat de aparatul radar in localitate circuland cu viteza de 102 km/h. Astfel, mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de ... (vezi toată discuția)
Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)